• 15/04/2013

Landelijke finale Artcadia gewonnen door Antoniuscollege

Het Antoniuscollege in Gouda heeft de landelijke kunst- en techniekwedstrijd Artcadia gewonnen.

Trefwoorden: #Antoniuscollege, #Arcadis, #Artcadia, #gouda, #winnaars

Lees verder

Nieuws

( Foto: Arcadis )

ENGINEERINGNET.NL -- Het winnende ontwerp was verlichting van een snelweg gebaseerd op windenergie met de naam, Snelweg lichtjes. Zeer goed bedacht, aldus de jury en ook echt getest. Na een maanden durende wedstrijd presenteerden twaalf verschillende scholen vrijdag hun kijk op de toekomst op de TU in Eindhoven.

Innovatieve en creatieve ideeën varieerden van drijvende steden tot duurzame huizen. Met de presentatie sleepte het Antoniuscollege de hoofdprijs in de wacht: een reis naar belangrijke projecten van Arcadis in Berlijn.

"De kwaliteit van de werkstukken was fantastisch"’, aldus de jury. "Opvallend was de haalbaarheid en realiteitsgehalte, dat elk jaar steeds verder groeit. Van innovatieve ideeën worden voor- en nadelen benoemd, maar juist door goed denkwerk wordt het toch haalbaar’".

Andere winnaars:

  • Bij de categorie Mobiliteit won de Car-Catcher van het Schoonhovens College uit Schoonhoven;
  • In de categorie Water ging de eer naar De Power Tower van het Maaswaal College in Wijchen;
  • bij Gebouwen was het Vellesan College uit IJmuiden met de naam Discontains Happiness.

Artcadia is een landelijke techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. Het is opgezet door Arcadis, de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij in nauwe samenwerking met Holland Art Gallery, Canon Business Services en beeldend kunstenaar Jean-Paul Marsman.

Het project wil jongeren laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek kan zijn. En dat techniek een vanzelfsprekend deel van onze samenleving uitmaakt.


(GL)