• 22/10/2012

Hoe technologie de sector van de gezondheidszorg kan helpen - bedrijfsblog

Technologie is big and booming in de sector van de gezondheidszorg. Kijk maar naar Medica, van 14 tot 17 november in Düsseldorf (Duitsland).

Lees verder

Productnieuws

Medica richt zich tot al wie betrokken is bij de healthcare-industrie en reserveert een apart gedeelte voor de technologische oplossingen. Niet alleen voor de diagnose- en behandelingstechnologie, maar ook voor de veel minder bekende ondersteunende technologieën die onder andere door PHI DATA worden aangeboden.

In alle zorginstellingen kunnen de bestaande ondersteunende technologieën ervoor zorgen dat gegevens efficiënt en foutloos worden geregistreerd en gemakkelijk toegankelijk zijn. Voorraadadministratie en sterilisatie kunnen ermee worden georganiseerd in het centrale- en afdelingsmagazijn, in de apotheek en in de operatiekwartieren.

Het gebruik van draadloze netwerken in combinatie met barcode- of RFID-technologie is voor deze instellingen efficiënt en kostenbesparend: er zijn kleinere voorraden nodig en het primaire proces wordt efficiënter en foutloos uitgevoerd. Door met radiofrequentietechnologieën te werken, zijn laptop of PC ook niet meer plaatsgebonden, waardoor een medewerker van de instelling met een handterminal meerdere taken op uiteenlopende plaatsen kan uitvoeren.

Sommige ziekenhuizen hebben hun weg al gevonden in de ondersteunende technologieën. Het Antwerpse ziekenhuis AZ Monica bijvoorbeeld. Dat liet onlangs alle verbruiksartikelen uitrusten met RFID-labels zodat de voorraad op een efficiëntere manier kan worden beheerd. Daalt de voorraad onder een vooraf bepaald niveau, dan is het bijzonder eenvoudig om bij te bestellen. AZ Monica maakte ook als allereerste in België gebruik van ARTA van Ortus Group.

Die mobiele oplossing zorgt dat het plannen van het transport van middelen en patiënten via WiFi veel eenvoudiger verloopt. Elke transporteur is uitgerust met een PDA. Door ARTA te integreren met AeroScout MobileView verschijnen op die PDA automatisch opdrachten, en alarmen die binnenkomen via de geïnstalleerde drukknoppen.

Het Heilig-Hartziekenhuis in Roeselare Menen lokaliseert, dankzij het WiFi-netwerk dat in alle gebouwen van de drie campussen van het ziekenhuis is geïnstalleerd, op een automatische manier de apparatuur en patiënten. Als patiënten van een bepaalde afdeling hun kamer verlaten zonder begeleiding van personeel of familie, treedt een alarm in werking. De infuuspompen, bedmovers enz. werden uitgerust met een tag die de locatie aangeeft, zodat ze op een snelle en efficiënte manier kunnen worden teruggevonden.

Daardoor krijgen de toestellen ook allemaal tijdig een preventief onderhoud. Er wordt verwacht dat de aankoop van extra pompen hierdoor zal verminderen en dat de onderhoudskosten met 30% zullen dalen. Ook hebben de verpleegkundigen in het Heilig-Hartziekenhuis tags waarmee ze wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld in geval van agressie, op een eenvoudige manier kunnen communiceren met het beveiligingspersoneel via korte boodschappen die automatisch hun locatie aangeven.

En CHU Lige, dat verbonden is aan de universiteit van Luik, gebruikt niet alleen temperatuurmonitoring in de 47 labos en 400 koelkasten, diepvriezers en tanks van de laboratoria, maar breidt dat uit naar een intelligent systeem voor de temperatuurmonitoring van de containers voor labostaaltjes. Zelfs tijdens verplaatsingen, wanneer de containers niet meer in de WiFi-omgevingen van het ziekenhuis zijn, wordt de temperatuur van de containers opgevolgd.

Veel meer ziekenhuizen zouden hun voordeel kunnen doen met de ondersteunende technologien die bestaan, maar zelden zijn ze voldoende op de hoogte van wat allemaal mogelijk is. Een beurs als Medica (14-17/11 in Düsseldorf, Duitsland), is voor hen de ideale manier om alle bestaande technologieën te leren kennen op één locatie.

Ook PHI DATA is dan zeker een bezoekje waard aan de stand van Flanders Investment & Trade in hall 3, stand J74. Onder andere bovenstaande ziekenhuizen bewijzen dat de oplossingen die het bedrijf aanreikt en implementeert zorgen voor tevreden klanten en patiënten.


Meer informatie:
PHI DATA nv
Heide 11 B-1780 Wemmel
T +32 2 460 71 12
F +32 2 460 76 08
www.phidata.be

Naar de blog van dit bedrijf.
Externe website: www.phidata.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PHI DATA



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.