• 04/06/2012

RFID: de duurste tag is degene die je niet gebruikt - bedrijfsblog

Op rfidarena.com verscheen onlangs een artikel over RFID en de magische grens van de 5 cent per tag. Een discussie die ook in Europa van groot belang is.

Lees verder

Productnieuws

Jarenlang werd namelijk gezegd dat eens RFID-tags slechts € 0,05 zouden kosten, we een veel grotere implementatie van de technologie zouden zien.

Nu het bijna zover is (een gemiddelde tag kost vandaag € 0,11), wordt de grens nog wat verlegd: een tag zou volgens sommigen namelijk maar € 0,01 mogen kosten alvorens bedrijven zouden gaan investeren in de technologie.

RFID is een technologie die voor veel sectoren belangrijke voordelen kan opleveren. Een studie heeft uitgewezen dat retailers bijna de helft van hun inkomsten verliezen als klanten geconfronteerd worden met een “out-of-stock”-situatie.

Als je weet dat RFID voor 99% accuraat kan voorspellen wat de status van de inventaris is, is het bijna absurd dat retailers nog verliezen lijden omdat hun voorraad niet aangevuld is.

Een voorbeeld dat bewijst dat RFID gelijkstaat aan snelle ROI vind je hier.

Ook voor de industriële sector heeft RFID heel wat voordelen. In 2011 ging Fabricom in België in zee met PHI DATA, voor wat het grootste RFID-project in België zou worden.

Het project omvatte ruim 92.000 stuks gereedschap en materiaal dat voorzien was van RFID-tags. Door haar materiaalbeheer op deze manier te vereenvoudigen, krijgt Fabricom een beter zicht, in real-time, op de voorraad en op het in- en uitgaande materiaal.

Het volledige verhaal lees je hier.


Naar de blog van dit bedrijf.
Externe website: www.phidata.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PHI DATA



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.