• 03/04/2012
  • |     BB

Kuijpers neemt 24 decentrale energiecentrales over van Essent

Kuijpers is vanaf 1 april 2012 officieel eigenaar van 24 decentrale energiecentrales. Kuijpers en Essent hebben hiervoor onlangs het contract ondertekend.

Trefwoorden: #essent, #KUYPERS, #wkk, #zonnecentrale

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kuypers )

ENGINEERINGNET.NL – Kuijpers, een specialist in warmte- en koudeopslag, stelt de ambitie te koesteren om zich verder te ontwikkelen op het gebied van decentrale duurzame energievoorzieningen en Energy Service Company (ESCO).

Het bedrijf meldt nu dat het 24 decentrale energiecentrales – ondermeer WKO’s, WKK’s en zonne-centrales - heeft overgenomen van Essent.

Het is het bedrijfsonderdeel Ecopartners dat via deze energiecentrales warmte, koude, elektriciteit en gas zal leveren aan de aangesloten gebouwen, waaronder het MECC in Maastricht.

Wilfred Derksen, commercieel directeur van Kuijpers: “Met Ecopartners laten we zien dat Kuijpers duurzaamheid als prioriteit aanmerkt. Wij zijn een familiebedrijf dat nadenkt over volgende generaties.”

“En decentrale energieoplossingen hebben de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Ze zijn onafhankelijk, beter af te stemmen op de situatie en rendabel!”

Na een strategische heroriëntatie in 2011 besloot Essent dat de exploitatie van kleinschalige installaties niet langer valt onder de kernactiviteiten van haar business unit ELES (Essent Local Energy Solutions).

De overdracht van de 24 kleinschalige installaties, die verdeeld liggen over heel Nederland, is hiervan naar verluidt ‘een logisch vervolg’.


ACHTERGROND
Kuijpers is een technisch dienstverlener met 800 medewerkers en een omzet van 160 miljoen euro. Kuijpers verzorgt alle technische installaties in gebouwen en industrie- evenals het onderhoud daarvan – zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. Het bedrijf is in 1927 opgericht en heeft vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

FOTO
Op de foto, van links naar rechts: Jos de Wit (van Essent Local Energy Solutions), Wilfred Derksen en Ton Stuifzand (van Kuijpers).