• 12/10/2012
  • |     BB

Fabricom wint HR-award dankzij Wereldbeker Muurklimmen

Fabricom is als winnaar van de wedstrijd 'Pionier in HR communicatie' uit de bus gekomen dankzij een originele actie om monteurs-lijnwerkers te rekruteren.

Trefwoorden: #Dehasse, #fabricom, #wereldbeker muurklimmen

Lees verder

HR

( Foto: Fabricom )

ENGINEERINGNET.BE -- Fabricom, onderdeel van GDF Suez, is dit jaar bekroond als winnaar van de prijs 'Pionier in HR communicatie'. Deze award wordt uitgereikt aan 'originele, vernieuwende en unieke projecten rond interne of externe HR communicatie'.

Fabricom zocht eind vorig jaar monteur-lijnwerkers op de Wereldbeker Muurklimmen en valt met deze verrassende rekruteringsactie in de prijzen. Op zoek naar monteurs voor hoogspanningslijnen, ging Fabricom een partnership aan met de organisatie.

Het bedrijf sponsorde enerzijds de wedstrijdmuur en het evenement, maar ging tijdens de wedstrijddagen ook actief op zoek naar potentiële medewerkers. Dankzij een stand op de locatie, en een persbericht vooraf, ontmoette de personeelsdienst van Fabricom op die manier meer dan 75 relevante kandidaten.

Paul Dehasse, HR-directeur: “Het unieke aan dit project is de actieve toenadering tot één specifieke doelgroep. Doorgaans selecteer je een aantal kanalen dat relevant kan zijn voor de gezochte doelgroep."

"Hier hebben wij het gezochte profiel grondig bekeken en aansluiting gezocht bij een evenement dat niets met rekrutering te maken had. Aangezien muurklimmers en bergsporters geen hoogtevrees hebben, vrij avontuurlijk en handig zijn, was de link snel gemaakt."

"Deze onderscheiding is een opsteker voor onze rekruteringsteams, die elke dag opnieuw op zoek gaan naar schaarse profielen in een overbeviste vijver.” sluit Paul Dehasse af.


ACHTERGROND
Fabricom en zijn filialen stellen meer dan 5.500 mensen tewerk en hebben in 2011 een omzet geboekt van 852 miljoen euro. Fabricom maakt deel uit van de Benelux-entiteit van GDF SUEZ Energy Services. Deze groepeert Fabricom, Cofely, Axima en hun filialen, stelt 18.200 mensen tewerk en heeft in 2011 een omzet geboekt van 2,76 miljard euro.


Heeft u een vacature voor een onderhoudstechnieker? Plaats uw jobaanbieding online voor slechts 295 euro per maand op Engineeringnet.be + MSN.be + Careerbuilder.be !
Info: Jobaanbieding plaatsen