• 30/01/2013

100 Vlaamse R&D-ingenieurs helpen Cisco aan twee Engineering Emmy Awards

Dit is Belgisch: wereldwijd IT-speler Cisco sleept twee Technology & Engineering Emmy Awards in de wacht dankzij een 100-tal R&D-ingenieurs in Kortrijk.

Trefwoorden: #CISCO, #emmy, #Frank Van de Vyver, #natas, #Pol Vanbiervliet, #SPVTG

Lees verder

research

( Foto: Cisco SPVTG, Frank Van de Vyver )

ENGINEERINGNET.BE -- Cisco is tijdens de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas bekroond met twee Technology & Engineering Emmy Awards. Die prestigieuze industrieprijzen worden jaarlijks toegekend door de National Academy of Television Arts & Sciences.

Een eerste prijs was voor de ontwikkeling van digitale infrastructuur om televisiereclame in te voegen op de kabel, en een tweede voor een nieuwe technologie voor ‘multi-room’ digitale videorecorders.

Opmerkelijk: de twee gelauwerde innovaties zijn het werk van Cisco’s Service Provider Video Technology Group (SPVTG), en die is gevestigd in … Kortrijk.

SPVTG Kortrijk - een 'Centre of Excellence' van de groep - ontwikkelt onder meer settopboxen, videodistributienetwerken en integratiesystemen voor video en stelt een honderdtal hooggekwalificeerde en gespecialiseerde R&D-ingenieurs tewerk.

“De waardering van een instelling als de National Academy of Television Arts & Sciences is zowat de hoogste die je als technologieleverancier in onze sector kunt krijgen”, zegt Frank Van de Vyver, Director R&D bij Cisco SPVTG in Kortrijk.

“Snelle technologische ontwikkeling en voortdurende productverbetering zijn eigen aan de markten waarin wij concurreren. Commercieel succes hangt dan ook in hoge mate af van het vermogen om tijdig je productaanbod te verbeteren en te vernieuwen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor ons Kortrijkse R&D-team: zij helpen serviceproviders en mediabedrijven om nieuwe video-ervaringen en een rijker aanbod aan entertainment op maat van hun klanten te bieden”, aldus Pol Vanbiervliet, Managing Director van Cisco België en Luxemburg.