• 30/10/2012
  • |     BB

Technisch diensverlener Imtech kondigt 900 ontslagen aan

Technisch dienstverlener Imtech gaat 900 banen wegsnijden in de Benelux, Spanje en de maritieme divisie wegens een 'onaanvaardbare onevenwichtigheid in de resultaatontwikkeling'.

Trefwoorden: #imtech, #René van der Bruggen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech, René van der Bruggen )

ENGINEERINGNET -- Het Nederlandse Imtech, een (onderhouds)technische dienstverlener met bijna 29.000 mensen op de loonlijst, schrapt 900 banen. 'Het grootste deel van de ontslagen valt in de Benelux', laat de onderneming in zijn Trading Update voor het derde kwartaal van 2012 weten.

Volgens de dienstverlener, met in België een 1200 medewerkers tellend filiaal, doen alle activiteiten het overal prima, behalve in de Benelux-landen, Spanje en de maritieme divisie.

"Ten opzichte van goed presterende activiteiten in al onze andere landen en Europese en deels mondiale activiteiten in ICT en Traffic is dit onaanvaardbaar", stelt CEO René van der Bruggen in de update. "Doelstelling van de reorganisatie is in de Benelux, Spanje en Marine te komen tot een gezonde bedrijfseconomische situatie."

"Het overgrote deel van de circa 900 te vervallen arbeidsplaatsen concentreert zich in de Benelux, in het bijzonder de business units Building Services (actief in de gebouwenmarkt)."

"De voorgenomen inrichting van een ‘flexpool’ voor circa 200 medewerkers van de business units Building Services in Nederland komt te vervallen. Deze medewerkers maken deel uit van de totale reorganisatie. In Nederland zal ook in de Infra-divisie een aantal banen verdwijnen."

'Verder blijft Imtech ruim winstgevend', laat het bedrijf weten:' Onze financiële positie is en blijft gezond. Ons strategisch groeiplan 2015 blijft onverkort van kracht.'