• 20/06/2012

Glasvezel opdrachten twv. 25 miljoen voor Koning & Hartman

Koning & Hartman heeft grote projecten gescoord voor het leggen van glasvezelnetwerken in diverse gemeenten ter waarde van 25 miljoen euro.

Trefwoorden: #glasvezel, #internet, #Koning & Hartman, #snelle communicatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koning & Hartman )

ENGINEERINGNET.NL -- In onder andere Barneveld-Voorthuizen, Lingewaard en in Nijmegen sluit het bedrijf, in opdracht van Reggefiber, 33.500 huishoudens aan op glasvezel.

De vraag naar glasvezelnetwerken met grote bandbreedte en snelle internetverbindingen groeit hard.

Ook het onderhoud aan bestaande kabelnetwerken wordt steeds belangrijker. Men realiseert kabelprojecten in nieuwbouw- en renovatiegebieden, verglazingsprojecten van gemeenten en is gespecialiseerd in het geschikt maken van bestaande breedband infrastructuren voor triple-play (tv, radio & internet).

De 33.500 huishoudens in bovengenoemde gebieden kunnen over maximaal 1.5 jaar allen gebruik maken van een supersnelle glasvezelaansluiting voor televisie, internet en bellen.

In Barneveld-Voorthuizen betreft het 14,349 aansluitingen. De werkzaamheden zijn gestart op 7 mei met een doorlooptijd van 1 jaar.

In Lingewaard gaat het om 17,707 aansluitingen en is er begonnen met de aanleg op 4 juni en zal hier over 15 maanden klaar zijn.

In Nijmegen wordt er gewerkt aan een uitbreiding van het glasvezelnetwerk in het gebied Oost waar 1400 aansluitingen gerealiseerd worden binnen 8 weken.

Na de zomervakantie zal de uitrol in Nijmegen mogelijk vervolgd worden met de aanleg van glasvezel in een aantal aangrenzende wijken.


(GL)