• 02/04/2012
  • |     BB

Smals blijft bij HP voor SAN-opslaginfrastructuur

Smals hernieuwt zijn contract voor de aankoop van SAN-infrastructuur bij HP. Het gaat in totaal om zowat 1 miljoen euro.

Trefwoorden: #datacenter, #eHealth, #hp eva, #hp san, #ict, #informatica, #smals, #storage

Lees verder

b2b

( Foto: Smals )

ENGINEERINGNET.BE - Smals, de ICT-dienstverlener van de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg, koos in 2006 voor het eerst voor de EVA-opslagsystemen van HP, na een strenge selectieprocedure op basis van een openbaar lastenboek.

Sindsdien breidden de samenwerking én de opslagcapaciteit verder uit. Vijf jaar later is de SAN-opslaginfrastructuur van Smals uitgegroeid tot één van de grootste dergelijke installaties in België.

Ze garandeert bijvoorbeeld de prestaties en hoge beschikbaarheid voor kritieke toepassingen zoals het eHealth-uitwisselingsplatform en de portaalsite SocialeZekerheid.be.

Momenteel is de SAN-opslagomgeving van Smals, op basis van Fibre Channel-netwerktechnologie en HP EVA-opslagapparatuur, goed voor een opslagcapaciteit van meer dan 900 Terabyte.

Dit jaar is er dus een nieuw raamcontract, dat zoals vijf jaar geleden ook na een aanbesteding is toegekend.

Concreet gaat het over de aankoop van hardware-elementen (waaronder SAN-switches en Storage Arrays), de software en licenties die nodig zijn voor de installatie en het beheer van de infrastructuur, het onderhoud, de diensten voor installatie, support, opleiding en consultancy.

De contractwaarde wordt niet vrijgegeven, maar naar verluidt gaat het om een investeringsbedrag dat ‘meer dan waarschijnlijk boven 1 miljoen euro zal uitstijgen’.