• 28/03/2013
  • |     BB

Smet Jet scoort engineeringopdracht van half miljoen euro

‹Dit is Belgisch› Engineeringafdeling Smet Jet scoort doorbraak met unieke procesinstallatie voor het automatisch reinigen van anodes. ‹Onze grootste buitenlandse opdracht ooit›, aldus Philip Smet.

Trefwoorden: #anode, #hogedruk, #reiniging, #smet jet

Lees verder

Techniek

( Foto: Smet Jet )

ENGINEERINGNET.BE - De engineeringafdeling van Smet Jet heeft een groot Zuid-Koreaans order binnengehaald, goed voor om en bij een half miljoen euro.

Deze afdeling legt zich normaliter toe op de ontwikkeling van betere reinigingsprocessen en de automatisering van installaties voor eigen gebruik.

Maar de divisie heeft zich in binnen- en buitenland al gaandeweg ook een goede reputatie opgebouwd voor het engineeren van automatische reinigingsinstallaties die inline in productieprocessen worden ingeschakeld, 'wat eigenlijk tegen onze core business ingaat', stelt Philip Smet van Smet Jet.

Bij het Zuid-Koreaans project – 'een doorbraak', aldus Philip Smet – gaat het om een
aangestuurde hogedrukinstallatie die bij een enorm debiet een constante druk aan water moet leveren in een volcontinu productieproces van 7/7.

Dit soort volautomatische installaties is een alternatief voor periodieke interventies door een industriële reinigingsfirma die dan ter plaatse komt om manueel de job te klaren. Onder hoge tijdsdruk, want het gaat om volcontinu productieproces.

'Dit soort installaties bestaat al langer, maar er zijn enorme, energieverslindende procespompen voor nodig', aldus Smet jet. Met de nieuwe technologie zou dat niet meer het geval zijn. Smet Jet bouwde overigens al verschillende kleinere installaties van dit type.

De installatie wordt naar verluidt gebouwd in de werkhuizen te Oevel. Daar is men intussen gestart met een vernieuwingsproject. De naam van de Zuid-Koreaanse opdrachtgever werd niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
De engineeringafdeling van Smet Jet bouwt en onderhoudt stationaire hoge druk installaties over de ganse wereld. Toepassingen zijn bijvoorbeeld: reiniging van batch reactoren met automatische telescopische lansen; siloreiniging met groot debiet spoelkoppen; anode reiniging in elektrolyse met accumulatoren voor rendementsverbetering; walshuid verwijdering in de staalindustrie,…