My Maintenance Engineer en Uptimise slaan handen in elkaar - persbericht

Technisch nieuws 25/03/2013 13:19:52

My Maintenance Engineer en Uptimise group hebben een preferred partner agreement gesloten met als doel een complete service te kunnen aanbieden voor luchttechnische installaties.

Lees hieronder verder   
Verwant

My Maintenance Engineer en Uptimise slaan handen in elkaar - persbericht

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Webinar: Draadnummering

Webinar EPLAN

vrijdag 10 augustus 2018

Onderhoud industriële tandwielkasten

MGH Antwerpen

donderdag 6 september 2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(12/7) North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

(11/7) Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

(10/7) Gezuiverd afvalwater in strijd tegen droogte

(10/7) EnergyVille werkt aan koolstofarme toekomst

(5/7) Tideway verdubbelt productiecapaciteit met nieuw kabellegschip

(5/7) Spin-off vult IT-vacatures in door interne omscholing

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- My Maintenance Engineer (uit Beveren-Leie) en Uptimise group (uit Brakel) hebben al jaren een gemeenschappelijke klantenbasis binnen verschillende industrieën zoals de afvalverwerking, energie, biomassa, houtverwerking, recycling, textiel, kunststoffen en mineralen.

De bedoeling van de samenwerking is dat Uptimise instaat voor het uitwerken van een kwalitatief onderhoudsplan en dat My Maintenance Engineer zich bezighoudt met de uitvoering van deze plannen. Durallco is een partner voor het aanbrengen van slijtvaste coatings op de componenten.

My maintenance Engineer gebruikt zijn 50 jaar ervaring in het, op een projectmatige manier (o.l.v. een interne projectleider), uitvoeren van onderhoud van luchttechnische installaties.

Hierbij kunnen zij een snelle service leveren door een eigen werkplaats met gekwalificeerd personeel en beschikken ze ook over een complete voorraad wisselstukken van ventilatoren, sluizen en (slijtvast) leidingwerk.

De expertise ligt hier op het uitvoeren van predictief, preventief en curatief onderhoud zoals het reviseren, vervangen, slijtvast maken en uitbalanceren van turbines, lagers en ventilatorhuizen.

My maintenance Engineer focust hierbij op kostenoptimalisatie, energie-efficiëntie en bedrijfszekerheid van de installatie en kan ook een ruime ervaring voorleggen met betrekking tot de ATEX-wetgeving.

Uptimise werd opgericht in 2008 maar heeft dankzij de ervaring van zijn zaakvoerder Frederik Blancke een gedegen kennis opgebouwd van preventief en predictief onderhoud binnen de industrie.

Uptimise werkt met zijn ingenieurs voor heel wat bekende klanten zoals BASF, Spano, VPK Packaging groep, … binnen de verschillende domeinen van het industrieel onderhoud. De focus ligt vooral op het opstellen van onderhoudsplannen waarvoor Uptimise kan rekenen op een team van ervaren ingenieurs.

Daarnaast werd ook een expertise opgebouwd rond predictief onderhoud via Ultrasound en thermografie. Uptimise heeft als doel deze kennis over te dragen en te borgen binnen de onderhoudsdienst van zijn klanten.

Uptimise kan via zijn dochteronderneming Durallco ook rekenen op een gedegen expertise in slijtvaste coatings. Durallco beschikt over een eigen werkplaats in Brakel waar een brede waaier aan slijtvaste toepassingen kunnen worden uitgevoerd zoals oplassen, thermische spuiten, HVOF en plasmaspuiten en dit op een uitgebreid assortiment van componenten.

Daarnaast beschikt Durallco ook nog over een machinepark om de nodige voor-en nabewerkingen uit te voeren. De meeste applicaties kunnen ook on-site worden uitgevoerd zodat de demontage en montagewerken tot een minimum kunnen herleid worden en de kosten beperkt worden.

“De samenwerking zal heel wat positieve gevolgen hebben voor onze klanten” getuigt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder My ME, “zo werden we tijdens het uitvoeren van werken regelmatig gevraagd om onderhoudsplannen of onderhoudsprocessen te hertekenen of te optimaliseren. Samen met Uptimise kunnen we nu dit nu aanbieden waarbij de focus zal liggen op kostenefficiëntie zonder de bedrijfszekerheid in het gedrang te brengen. De klant kan nu terecht bij 1 contactpersoon voor de uitwerking en de uitvoering.”

“Wij kennen My Maintenance Engineer al een aantal jaren en vonden dat de activiteiten van ons beide bedrijven zeer complementair waren” zegt Frederik Blancke van Uptimise. “Wij hebben nooit de ambitie gehad om zelf aan de uitvoering van de opgestelde onderhoudsplannen te beginnen. Hiervoor zoeken wij steeds betrouwbare partners in de verschillende domeinen en denken met My maintenance engineer een dergelijke partner gevonden te hebben voor luchttechnische installaties.”

Voor meer informatie over My Maintenance NV:
Kris Devidt - T.: +32 (0) 56 69 46 50
kris.devidt@my-me.be - www.my-me.be

Voor meer informatie over Uptimise Group:
Frederik Blancke - T.: +32 (0)497 42 15 73
frederik.blancke@uptimise.com - www.uptimise.com of www.durallco.com

Contactdres:
My Maintenance Engineer - Grote Heerweg 67 - B-8791 Beveren-Leie

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
My Maintenance Engineer
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

In het havengebied van North Sea Port start een onderzoek naar de mogelijke uitrol van een grootschalige buisleiding-infrastructuur. Hiermee wil men zijn klimaatambities waarmaken.

Parkwind en Jan De Nul bouwen samen nieuw offshore windpark

Jan De Nul Group gaat met windparkontwikkelaar Parkwind (filiaal van Colruyt) Northwester 2 bouwen. Dit wordt het zevende en tevens grootste windpark voor de Belgische kust.

Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

Dankzij een duizendtal innovatieve sensoren, IoT en geavanceerde software krijgt Vlaanderen een uniek intelligent waterbeheersysteem. Een eerste sensor werd onlangs in werking gesteld.

Europees project verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties

Track & Know focust op het onderzoeken, ontwikkelen en exploiteren van een nieuw softwarekader om de efficiëntie te verbeteren van Big Data-applicaties in verschillende sectoren.

EDF kiest Dassault Systèmes en Capgemini voor digitale transformatie

Dassault Systèmes, Capgemini en de Franse elektriciteitsleverancier EDF zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van deze laatste.

Lancering Europees project voor omzetten CO2 naar brandstof en chemicaliën

Voor dit project is een consortium opgericht, dat bestaat uit acht onderzoekspartners en 29 industriële waarnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Dachser lanceert 26 nieuwe LCL-verbindingen

Dachser heeft zijn netwerk in de divisie zeevracht uitgebreid met 26 nieuwe LCL-verbindingen (Less then Container Load). Ook wordt de vertrekfrequentie van bestaande diensten verhoogd.

Johann Corlemeijer wordt Country Manager Avanade België

Avanade, IT-consultancybedrijf en dochteronderneming van Accenture en Microsoft, koos voor Johann Corlemeijer als de nieuwe Country Manager van Avanade België.

TER lanceert nieuwe Arke positie-eindschakelaar

De Arke positie-eindschakelaar werd ontworpen voor het sturen van bovenloopkranen, hijstoestellen en werktuigmachines, is robuust en betrouwbaar en speciaal ontworpen om optimaal te presteren onder de zwaarste omstandigheden. Elma Components (elektrische aandrijf- & besturingstechniek) is TER’s officiële Benelux-partner. >>

Partners