My Maintenance Engineer en Uptimise slaan handen in elkaar - persbericht

Technisch nieuws 25/03/2013 13:19:52

My Maintenance Engineer en Uptimise group hebben een preferred partner agreement gesloten met als doel een complete service te kunnen aanbieden voor luchttechnische installaties.

Lees hieronder verder   
Verwant

My Maintenance Engineer en Uptimise slaan handen in elkaar - persbericht

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

ie-net ingenieursvereniging-opleiding 'van ingenieur tot manager'

Ingenieurshuis, Antwerpen

van 27/11/2017 tot 26/03/2018

Expert in lean en productiemanangement module 4: Leidinggeven en teamcoaching

SBM Gent

van 31/01/2018 tot 21/02/2018

Expert in onderhoudsmanagement: Technische documentatie en wisselstukkenbeheer

SBM Gent

van 1/02/2018 tot 22/02/2018

VSK 2018

Jaarbeurs Utrecht

van 6/02/2018 tot 9/02/2018

Sick Vision Day

Ghelamco Arena - Gent

dinsdag 6 februari 2018

MNE - MTMS Network Event

Kortrijk Xpo

van 7/02/2018 tot 8/02/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(16/1) Whitepaper Sirris: ’De circulaire economie en nieuwe waardecreatie’

(15/1) Beveiligingslek bedreigt miljoenen laptops

(12/1) EU steekt 1 miljard euro in ontwikkeling Europese supercomputers

(11/1) Belgische startup wil Blockchain kennisplatform worden

(10/1) Nieuwe Europese strategie voor astrodeeltjesfysica gelanceerd in Brussel

(9/1) Wereldprimeur: elektrische binnenvaartschepen tussen Nederland en België

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- My Maintenance Engineer (uit Beveren-Leie) en Uptimise group (uit Brakel) hebben al jaren een gemeenschappelijke klantenbasis binnen verschillende industrieën zoals de afvalverwerking, energie, biomassa, houtverwerking, recycling, textiel, kunststoffen en mineralen.

De bedoeling van de samenwerking is dat Uptimise instaat voor het uitwerken van een kwalitatief onderhoudsplan en dat My Maintenance Engineer zich bezighoudt met de uitvoering van deze plannen. Durallco is een partner voor het aanbrengen van slijtvaste coatings op de componenten.

My maintenance Engineer gebruikt zijn 50 jaar ervaring in het, op een projectmatige manier (o.l.v. een interne projectleider), uitvoeren van onderhoud van luchttechnische installaties.

Hierbij kunnen zij een snelle service leveren door een eigen werkplaats met gekwalificeerd personeel en beschikken ze ook over een complete voorraad wisselstukken van ventilatoren, sluizen en (slijtvast) leidingwerk.

De expertise ligt hier op het uitvoeren van predictief, preventief en curatief onderhoud zoals het reviseren, vervangen, slijtvast maken en uitbalanceren van turbines, lagers en ventilatorhuizen.

My maintenance Engineer focust hierbij op kostenoptimalisatie, energie-efficiëntie en bedrijfszekerheid van de installatie en kan ook een ruime ervaring voorleggen met betrekking tot de ATEX-wetgeving.

Uptimise werd opgericht in 2008 maar heeft dankzij de ervaring van zijn zaakvoerder Frederik Blancke een gedegen kennis opgebouwd van preventief en predictief onderhoud binnen de industrie.

Uptimise werkt met zijn ingenieurs voor heel wat bekende klanten zoals BASF, Spano, VPK Packaging groep, … binnen de verschillende domeinen van het industrieel onderhoud. De focus ligt vooral op het opstellen van onderhoudsplannen waarvoor Uptimise kan rekenen op een team van ervaren ingenieurs.

Daarnaast werd ook een expertise opgebouwd rond predictief onderhoud via Ultrasound en thermografie. Uptimise heeft als doel deze kennis over te dragen en te borgen binnen de onderhoudsdienst van zijn klanten.

Uptimise kan via zijn dochteronderneming Durallco ook rekenen op een gedegen expertise in slijtvaste coatings. Durallco beschikt over een eigen werkplaats in Brakel waar een brede waaier aan slijtvaste toepassingen kunnen worden uitgevoerd zoals oplassen, thermische spuiten, HVOF en plasmaspuiten en dit op een uitgebreid assortiment van componenten.

Daarnaast beschikt Durallco ook nog over een machinepark om de nodige voor-en nabewerkingen uit te voeren. De meeste applicaties kunnen ook on-site worden uitgevoerd zodat de demontage en montagewerken tot een minimum kunnen herleid worden en de kosten beperkt worden.

“De samenwerking zal heel wat positieve gevolgen hebben voor onze klanten” getuigt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder My ME, “zo werden we tijdens het uitvoeren van werken regelmatig gevraagd om onderhoudsplannen of onderhoudsprocessen te hertekenen of te optimaliseren. Samen met Uptimise kunnen we nu dit nu aanbieden waarbij de focus zal liggen op kostenefficiëntie zonder de bedrijfszekerheid in het gedrang te brengen. De klant kan nu terecht bij 1 contactpersoon voor de uitwerking en de uitvoering.”

“Wij kennen My Maintenance Engineer al een aantal jaren en vonden dat de activiteiten van ons beide bedrijven zeer complementair waren” zegt Frederik Blancke van Uptimise. “Wij hebben nooit de ambitie gehad om zelf aan de uitvoering van de opgestelde onderhoudsplannen te beginnen. Hiervoor zoeken wij steeds betrouwbare partners in de verschillende domeinen en denken met My maintenance engineer een dergelijke partner gevonden te hebben voor luchttechnische installaties.”

Voor meer informatie over My Maintenance NV:
Kris Devidt - T.: +32 (0) 56 69 46 50
kris.devidt@my-me.be - www.my-me.be

Voor meer informatie over Uptimise Group:
Frederik Blancke - T.: +32 (0)497 42 15 73
frederik.blancke@uptimise.com - www.uptimise.com of www.durallco.com

Contactdres:
My Maintenance Engineer - Grote Heerweg 67 - B-8791 Beveren-Leie

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
My Maintenance Engineer
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VITO opent dochter-onderneming in Verenigde Arabische Emiraten

VITO heeft haar dochter-onderneming VITO (Arabia Science and Technology Consultancy LLC) in de Verenigde Arabische Emiraten geopend. Dit is dit het derde regionaal bedrijf van VITO.

Overspanning met hoogspanningslijn voor Schelde in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven zijn de voorbereidende werken gestart voor de overspanning van de Schelde met een nieuwe hoogspanningslijn. Dit is onderdeel van het Brabo-project van Elia.

Industriële automatisatie: Belgische bedrijven gaan ervoor - artikel

In het kader van de Agoria-campagne ‘Make it in Belgium’zaten 4 ‘verborgen parels’ van de automatisering rond de tafel. Ze hadden het over innovatie in de machinebouw en productiesystemen.

Besix behaalt BIM-certificaat niveau 2

Besix Contracting behaalde in december 2017 via haar Engineering-afdeling het BIM Level 2-certificaat van BSI Group, door te voldoen aan de eisen van de norm PAS 1192-2 (ontwerp en bouw).

Wetenschapper Timothy Noël ontvangt prestigieuze chemie-prijs

Noël ontvangt de DECHEMA-prijs als erkenning voor zijn baanbrekende werk op het gebied van continue fotochemische conversie in microkanaalsystemen.

6,7 miljoen euro voor nieuwe middelen tegen taaislijmziekte

De Europese Commissie stelt hiervoor 6,7 miljoen euro beschikbaar aan ruim veertig Europese centra, waaronder de Katholieke Universiteit Leuven en de Europese Cystic Fibrosis Stichting.

Schneider Electric installeert datacenter voor AZ Damiaan ziekenhuis

Het AZ Damiaan ziekenhuis te Oostende maakte voor de installatie en het onderhoud van zijn datacenter gebruik van de flexibele oplossingen van Schneider Electric.

Whitepaper Sirris: ’De circulaire economie en nieuwe waardecreatie’

Sirris publiceerde een witboek over de opportuniteiten van de circulaire economie. Het neemt het thema op in nauwe samenwerking met Agoria.

Partners