My Maintenance Engineer en Uptimise slaan handen in elkaar - persbericht

Technisch nieuws 25/03/2013 13:19:52

My Maintenance Engineer en Uptimise group hebben een preferred partner agreement gesloten met als doel een complete service te kunnen aanbieden voor luchttechnische installaties.

Lees hieronder verder   
Verwant

My Maintenance Engineer en Uptimise slaan handen in elkaar - persbericht

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/1) Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

(16/1) INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

(15/1) België blijft Europees leider op gebied van celtherapie

(14/1) Warmtenet krijgt slimme warmtecontrollers

(10/1) Magnetische steigerankers ontwikkeld voor slim en veilig onderhoud

(9/1) Nederlands-Vlaams initiatief voor hergebruik van aluminiumslib

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- My Maintenance Engineer (uit Beveren-Leie) en Uptimise group (uit Brakel) hebben al jaren een gemeenschappelijke klantenbasis binnen verschillende industrieën zoals de afvalverwerking, energie, biomassa, houtverwerking, recycling, textiel, kunststoffen en mineralen.

De bedoeling van de samenwerking is dat Uptimise instaat voor het uitwerken van een kwalitatief onderhoudsplan en dat My Maintenance Engineer zich bezighoudt met de uitvoering van deze plannen. Durallco is een partner voor het aanbrengen van slijtvaste coatings op de componenten.

My maintenance Engineer gebruikt zijn 50 jaar ervaring in het, op een projectmatige manier (o.l.v. een interne projectleider), uitvoeren van onderhoud van luchttechnische installaties.

Hierbij kunnen zij een snelle service leveren door een eigen werkplaats met gekwalificeerd personeel en beschikken ze ook over een complete voorraad wisselstukken van ventilatoren, sluizen en (slijtvast) leidingwerk.

De expertise ligt hier op het uitvoeren van predictief, preventief en curatief onderhoud zoals het reviseren, vervangen, slijtvast maken en uitbalanceren van turbines, lagers en ventilatorhuizen.

My maintenance Engineer focust hierbij op kostenoptimalisatie, energie-efficiëntie en bedrijfszekerheid van de installatie en kan ook een ruime ervaring voorleggen met betrekking tot de ATEX-wetgeving.

Uptimise werd opgericht in 2008 maar heeft dankzij de ervaring van zijn zaakvoerder Frederik Blancke een gedegen kennis opgebouwd van preventief en predictief onderhoud binnen de industrie.

Uptimise werkt met zijn ingenieurs voor heel wat bekende klanten zoals BASF, Spano, VPK Packaging groep, … binnen de verschillende domeinen van het industrieel onderhoud. De focus ligt vooral op het opstellen van onderhoudsplannen waarvoor Uptimise kan rekenen op een team van ervaren ingenieurs.

Daarnaast werd ook een expertise opgebouwd rond predictief onderhoud via Ultrasound en thermografie. Uptimise heeft als doel deze kennis over te dragen en te borgen binnen de onderhoudsdienst van zijn klanten.

Uptimise kan via zijn dochteronderneming Durallco ook rekenen op een gedegen expertise in slijtvaste coatings. Durallco beschikt over een eigen werkplaats in Brakel waar een brede waaier aan slijtvaste toepassingen kunnen worden uitgevoerd zoals oplassen, thermische spuiten, HVOF en plasmaspuiten en dit op een uitgebreid assortiment van componenten.

Daarnaast beschikt Durallco ook nog over een machinepark om de nodige voor-en nabewerkingen uit te voeren. De meeste applicaties kunnen ook on-site worden uitgevoerd zodat de demontage en montagewerken tot een minimum kunnen herleid worden en de kosten beperkt worden.

“De samenwerking zal heel wat positieve gevolgen hebben voor onze klanten” getuigt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder My ME, “zo werden we tijdens het uitvoeren van werken regelmatig gevraagd om onderhoudsplannen of onderhoudsprocessen te hertekenen of te optimaliseren. Samen met Uptimise kunnen we nu dit nu aanbieden waarbij de focus zal liggen op kostenefficiëntie zonder de bedrijfszekerheid in het gedrang te brengen. De klant kan nu terecht bij 1 contactpersoon voor de uitwerking en de uitvoering.”

“Wij kennen My Maintenance Engineer al een aantal jaren en vonden dat de activiteiten van ons beide bedrijven zeer complementair waren” zegt Frederik Blancke van Uptimise. “Wij hebben nooit de ambitie gehad om zelf aan de uitvoering van de opgestelde onderhoudsplannen te beginnen. Hiervoor zoeken wij steeds betrouwbare partners in de verschillende domeinen en denken met My maintenance engineer een dergelijke partner gevonden te hebben voor luchttechnische installaties.”

Voor meer informatie over My Maintenance NV:
Kris Devidt - T.: +32 (0) 56 69 46 50
kris.devidt@my-me.be - www.my-me.be

Voor meer informatie over Uptimise Group:
Frederik Blancke - T.: +32 (0)497 42 15 73
frederik.blancke@uptimise.com - www.uptimise.com of www.durallco.com

Contactdres:
My Maintenance Engineer - Grote Heerweg 67 - B-8791 Beveren-Leie

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
My Maintenance Engineer
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Pionier en gangmaker in expatland - artikel

15 jaar geleden was het expatgebeuren bij Bekaert Group vooral een zaak van HQ: Belgen werden uitgestuurd naar het buitenland. Vandaag is de mix aan nationaliteiten en bestemmingen totaal.

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

Na Antwerpen, is nu Gent aan de beurt om van pakjes te worden voorzien door de cubicycle. Dit is een elektrische cargofiets met speciale container, die tot 125 kilo goederen kan vervoeren.

INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

INEOS heeft voor de haven van Antwerpen gekozen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe jobs. De investering zal gebeuren op de site in Lillo.

VIL wil logistieke hub in zorgsector uitbouwen

VIL lanceert het project ‘Zorghubs’ om de mogelijkheden te onderzoeken van een zorghub, waar logistieke activiteiten op een centrale locatie geconsolideerd en geoptimaliseerd worden.

Nieuw chemisch productieproces vermindert uitstoot kooldioxide

Scheikundige van de Nederlandse Universiteit Utrecht zet kobalt in als katalysator voor productie van chemicaliën uit aardgas, hetgeen tot bijna nul kooldioxide-uitstoot leidt.

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

Op 6, 7 en 8 februari komt Indumation.be 2019 er opnieuw aan in Kortrijk Xpo. Dit is dit de snelst groeiende vakbeurs voor de automatisering, digitalisering en optimalisering van de Benelux.

‘Lichtpistool’ meet stijfheid van bloedvaten

Imec,de Universiteit Gent, Medtronic en hun partners hebben een klinische haalbaarheidsstudie afgerond voor een prototype van een medisch toestel dat de stijfheid van bloedvaten kan meten.

Inschrijving tweede editie van acceleratieprogramma BEyond geopend

Initiatiefnemer Pulse Foundation zorgt ervoor dat in acceleratieprogramma BEyond ambitieuze tech scale-ups uit België ondersteuning krijgen van Belgische en internationale topondernemers.

Partners