• 25/03/2013
  • |     BB

Techspace Aero en Vlaamse Overheid meest aantrekkelijke werkgevers

Dit jaar blijken Techspace Aero en de Vlaamse Overheid de aantrekkelijkste werkgevers voor wie een job zoekt. Ze zijn de laureaten van de Randstad Award 2013.

Trefwoorden: #bourgeois, #coca cola, #geert bourgeois, #GlaxsoSmithKline, #pfiler, #randstad, #randstad award, #safran, #techspace aere, #vrt

Lees verder

HR

( Foto: Randstad )

ENGINEERINGNET.BE -- Randstad meldde vroeger al dat de publieke sector steeds meer aantrekkingskracht uitoefent op jobzoekenden (zie onderaan). In die mate zelfs dat ze de privésector in veel opzichten voorbijstreeft.

Dat werd intussen bevestigd op de dertiende editie van de Randstad Award 2013, die dit jaar is uitgereikt door Bart Buysse, directeur-generaal het VBO, en Vlaams Minister van Bestuurzaken Geert Bourgeois.

Op dit ogenblik blijken het Waalse Techspace Aero – een onderdeel van de Safran Group - en de Vlaamse Overheid de meest aantrekkelijke werkgevers in België te zijn.

Voor Techspace Aero is het de derde overwinning. Dat bedrijf Aero haalde het van Deme, de winnaar van vorig jaar, en de VRT. GlaxsoSmithKline en Pfizer vervolledigen de top vijf. Opmerkelijke nieuwkomer in de top tien dit jaar is Coca Cola op een achtste plaats.

Techspace Aero scoort op alle bouwstenen beter dan het gemiddelde. De sterkste scores haalt het bedrijf voor werksfeer en jobinhoud. Verder is de Luikse vliegtuigmotorenbouwer zeer populair bij Franstalige respondenten en bij respondenten met een masterdiploma.

Bij de publieke diensten is de Vlaamse Overheid voor het eerst de aantrekkelijkste werkgever, voor de Federale Overheidsdiensten. Eerst sinds vorig jaar worden de publieke diensten meegenomen in het onderzoek.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, l’Office de la Naissance et de l’Enfance (de Franstalige tegenhanger van Kind & Gezin) en de Vlaamse Milieumaatschappij vervolledigen zijn nummer drie, vier en vijf.

De Vlaamse Overheid zet zijn overwinning glans bij door winst in maar liefst acht bouwstenen van de employer brand: loonpakket, werkzekerheid, balans werk/privé, financiële gezondheid, kwaliteit van het management, loopbaanmogelijkheden, opleidingen en jobinhoud.

De Vlaamse Overheid is ook het populairst bij alle subgroepen. Er zijn slechts twee uitzonderingen: de Franstalige respondenten vinden de Federale Overheidsdiensten het aantrekkelijkst en de jongeren de VRT.


ACHTERGROND
Overzicht van de verschillende winnaars van de Randstad Award:
2001: IBM
2002: Janssen Pharmaceutica
2003: Pfizer
2004: GSK
2005: Bayer
2006: Janssen Pharmaceutica
2007: Janssen Pharmaceutica
2008: GSK en Techspace Aero
2009: Jan De Nul
2010: Jan De Nul
2011: Techspace Aero
2012: Deme en Federale Overheidsdiensten
2013: Techspace Aero en Vlaamse Overheid

LEES OOK
Privésector verliest ‹War for Talent› van overheid