• 25/03/2013

Hoogopgeleide Anderstalige Nieuwkomers reageren: «Welk ingenieurstekort?»

HOA reageert op onze berichtgeving: «Hoogopgeleide anderstalige ingenieurs hebben moeilijker toegang tot de arbeidsmarkt. We doen een warme oproep om dit aanwezige talent te benutten.»

Trefwoorden: #de8, #hoa, #hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers, #job, #Portaluri, #vacature, #voka

Lees verder

HR

( Foto: Creaform )

ENGINEERINGNET.BE -- In een reactie op onze berichtgeving 'Ingenieursbarometer: werkgevers sluiten beter compromissen' lanceert HOA – het Forum voor Hoogopleide Anderstalige Nieuwkomers – een oproep om ook het aanwezige potentieel en talent van deze doelgroep beter te benutten.

We geven hieronder de reactie weer:
"In de online berichtgeving van 20 maart jl lezen wij, vertegenwoordigers van het Forum HOA (hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers), dat er momenteel in België duizend vacatures voor ingenieurs niet worden ingevuld. België zou een structureel tekort hebben aan ingenieurs. Bovendien zouden veel kandidaat-ingenieurs niet beschikken over de gewenste technische en professionele vaardigheden."

"Het Forum HOA organiseerde eind februari, in samenwerking met Antwerps integratiecentrum de8, Jobkanaal van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, een Meet and Greet voor hooggeschoolde anderstalige ingenieurs."

"Een vijftigtal anderstalige ingenieurs nam daaraan deel. Voka-Kamer van Koophandel-Antwerpen zorgde bij wijze van try-out voor 4 industriële bedrijven."

"De HR managers van de vier aanwezige bedrijven waren aangenaam verrast door hun profielen, ervaringen en kennis van het Nederlands en zeiden dat de 'Meet and Greet' hun beeld op anderstalige ingenieurs positief had beïnvloed. 25% van de kandidaat-ingenieurs werd uitgenodigd voor een volgend gesprek op het bedrijf."

"Het Forum HOA stelt vast dat anderstalige ingenieurs en ruimer, hoogopgeleide anderstaligen in het algemeen, moeilijker toegang vinden tot de arbeidsmarkt en wil daarom een warme oproep lanceren aan bedrijven en werkgevers om het aanwezige potentieel en talent van deze doelgroep te benutten."


Door: Federica Portaluri, Voorzitter Forum HOA, Antwerpen
email: info@pro-talent.be

LEES OOK
Ingenieursbarometer: «werkgevers sluiten beter compromissen bij aanwerving»