Hoogopgeleide Anderstalige Nieuwkomers reageren: «Welk ingenieurstekort?»

Human Resource & Werk 25/03/2013 9:55:13

HOA reageert op onze berichtgeving: «Hoogopgeleide anderstalige ingenieurs hebben moeilijker toegang tot de arbeidsmarkt. We doen een warme oproep om dit aanwezige talent te benutten.»

Lees hieronder verder   
Verwant

DEME Group zet in op artificiële intelligentie

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Nieuwe fabriek, nieuwe HR-uitdagingen - artikel

Nieuw onderwijsmodel moet studenten voorbereiden op veranderende wereld

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Webinar Lock out Tag out

Pilz Webinar

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- In een reactie op onze berichtgeving 'Ingenieursbarometer: werkgevers sluiten beter compromissen' lanceert HOA – het Forum voor Hoogopleide Anderstalige Nieuwkomers – een oproep om ook het aanwezige potentieel en talent van deze doelgroep beter te benutten.

We geven hieronder de reactie weer:
"In de online berichtgeving van 20 maart jl lezen wij, vertegenwoordigers van het Forum HOA (hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers), dat er momenteel in België duizend vacatures voor ingenieurs niet worden ingevuld. België zou een structureel tekort hebben aan ingenieurs. Bovendien zouden veel kandidaat-ingenieurs niet beschikken over de gewenste technische en professionele vaardigheden."

"Het Forum HOA organiseerde eind februari, in samenwerking met Antwerps integratiecentrum de8, Jobkanaal van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, een Meet and Greet voor hooggeschoolde anderstalige ingenieurs."

"Een vijftigtal anderstalige ingenieurs nam daaraan deel. Voka-Kamer van Koophandel-Antwerpen zorgde bij wijze van try-out voor 4 industriële bedrijven."

"De HR managers van de vier aanwezige bedrijven waren aangenaam verrast door hun profielen, ervaringen en kennis van het Nederlands en zeiden dat de 'Meet and Greet' hun beeld op anderstalige ingenieurs positief had beïnvloed. 25% van de kandidaat-ingenieurs werd uitgenodigd voor een volgend gesprek op het bedrijf."

"Het Forum HOA stelt vast dat anderstalige ingenieurs en ruimer, hoogopgeleide anderstaligen in het algemeen, moeilijker toegang vinden tot de arbeidsmarkt en wil daarom een warme oproep lanceren aan bedrijven en werkgevers om het aanwezige potentieel en talent van deze doelgroep te benutten." << (foto: Creaform)

Door: Federica Portaluri, Voorzitter Forum HOA, Antwerpen
email: info@pro-talent.be

LEES OOK
Ingenieursbarometer: «werkgevers sluiten beter compromissen bij aanwerving»

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Studiebureau Arcadis, softwareleverancier Spacewell, innovatie­partner Made en communicatie­partner Social Seeder lanceerden samen het online platform www.B2Building.help.

Maakindustrie aan de slag met gezichtsmaskers voor zorgsector

Makerspace@PXL-UHasselt print in hoog tempo onderdelen voor gezichtsmaskers voor zorgcentra in Limburg. Delplex ontwikkelde een nieuw type beschermmasker, dat snel op de markt komt.

Geo-engineering: leven met CO2-uitstoot

CO2-emissies zijn een nevenverschijnsel van onze koolstofmaatschappij. Jaarlijks gaat 40 à 50 miljard (of giga-)ton de lucht in. Dat heeft klimaatgevolgen. Daarom moet dit naar beneden.

Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

BYD heeft vandaag de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen.

VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

Ingenieur Albert De Beir en het Robotica-team aan de VUB Brubotics hebben een noodmasker ontwikkeld, dat het verplegend personeel in ziekenhuizen in de strijd tegen corona kan helpen

Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Lilium, dat in München een elektrisch vliegtuig ontwikkelt dat verticaal start en landt, haalt bij bestaande investeerders meer dan 240 miljoen dollar (zo’n 217 miljoen euro) op.

65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Ondanks het coronavirus dat massaal bedrijven lam legt, kwamen toch bijna 200 start-ups hun idee digitaal pitchen. Dit is een absoluut record voor de grootste accelerator van het land.

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Enerdeal besliste na de crisis in 2013 zijn activiteiten open te trekken van ontwikkelen en bouwen van PV-systemen, naar financiering, operating & maintenance… om ‘solar as a service’ te bre

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners