Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Human Resource & Werk 25/03/2013 9:13:44

De Dag van de Ingenieur, een initiatief van rekruteerder USG Innotiv, draaide ook dit jaar uit op een gezellig avondevent. Inclusief uitreiking van de 'Breakthrough Awards'.

Lees hieronder verder   
Verwant

Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Stuur jouw ingenieus studentproject in! - bedrijfsblog

Neem deel aan de ingenieursbarometer! - actie

Ingenieursbarometer: 10.000 openstaande jobs voor ingenieurs

10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs in België

De Dag van de Ingenieur 2012 - advertorial

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De Dag van de Ingenieur, het is één van de - prijzenswaardige - initiatieven die er naar streven het ingenieurs-'beroep' te valoriseren.

Anders dan andere voegt inrichter USG Innotiv Engineering extra waarde toe aan 'zijn' dag door telkens de resultaten van zijn Ingenieursbarometer – waaraan ook Engineeringnet meewerkt – bekend te maken. Die barometer maakt dat USG als rekruteringsspecialist een goed zicht heeft over tendensen op de technische arbeidsmarkt.

Dit jaar lag het accent op het steeds grotere aanpassingsvermogen dat ingenieurs moeten tentoonspreiden, 'Engineering the Engineer'. Met andere woorden: de ontwikkelingsmogelijkheden van technische medewerkers en hoe ze zich aanpassen aan de steeds evoluerende markt.

Dat valt niet uit de lucht, want uit de enquête voor de Ingenieursbarometer blijkt dat er steeds intensiever over 'competenties' gesproken wordt.

Het competentiedenken gaat ervan uit dat 'soft skills' en professionele vaardigheden even belangrijk zijn als de technische kennis van een kandidaat. Dat wordt overigens bevestigd door een ander onderzoek onder burgerlijk ingenieurs in Nederland (zie link onderaan).

Naast een ingenieursquiz werden ook de zogenaamde 'Breakthrough Awards' uitgereikt voor de beste eindejaarsprojecten van bachelor- en masterstudenten . De winnaar – in dit geval een door drie studenten gedeelde plaats – mag op all-in retraite naar het CERN in Genève.

Dat zal het geval zijn met Senne Van Rompaey van Artesis HA Antwerpen (project: Waxpert), Jeroen Willems van Erasmushogeschool Brussel (project: Fab Labs) en Frederik Soetaert van Ugent (project: RFA).

Kathleen Dupont, Directeur Engineering bij USG Innotiv: "Cases van echte projecten zijn de beste manier om het imago van de sector bij de jongere generaties aan te prijzen." << (BB) (foto: © laloza, presentator Bill die de avond in zuivere retro gameshow host-stijl aan elkaar praatte)

LEES OOK
'Soft skills’ belangrijkst voor burgerlijk ingenieur van de toekomst
Een eerste debat over de ingenieursenquête - whitepaper <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Uit een bevraging van Start it @KBC blijkt dat de werkgelegenheid, de verkoop en de investeringen bij start-ups sterk in de lift zitten. Gemiddeld scoren ze beter dan KMO's.

Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Audi Brussels, Kautex Textron Benelux, Total en Vandemoortele zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst, maakbedrijven die dankzij strategische transformaties de grootste doorbraak boekten.

Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

De Belgian Offshore Days 2020 conferentie in Oostende zal dit jaar in het teken staan van geavanceerd gebruik van ‘data’ doorheen de levenscyclus van offshore wind parken.

Omschakeling van aardolie naar hout in chemische industrie haalbaar?

Een interdisciplinair team van onder andere bio-ingenieurs en economen van de KU Leuven heeft in kaart gebracht hoe hout aardolie kan vervangen in de chemische industrie.

Fluvius realiseert technisch hoogstandje bij Katoen Natie

Fluvius heeft eind 2019 twee windturbines gekoppeld aan de elektriciteitscabine van de logistieke site. Gecombineerd met zonnepanelen gebruikt Katoen Natie nu voor 70% aan duurzame energie.

Chemische bouwsteen uit hernieuwbare grondstof ontwikkeld

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven zijn er in geslaagd om op een duurzamere manier catechol te maken, vertrekkende van een hernieuwbare grondstof.

Antwerp Space versnelt communicatie met ISS

Een onlangs gelanceerde Antares-raket vervoerde niet enkel benodigdheden voor de bemanning, maar ook een geavanceerde ARGO-modem van het Belgische Antwerp Space.

Vlaamse kennisinstellingen ontwikkelen staprobot voor kinderen

Het project MOTION wil kinderen met een neurologische aandoening helpen met een gepersonaliseerd en meegroeiend exoskelet: een combinatie van 3D-techniek, lichte materialen en slim textiel.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners