Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Human Resource & Werk 25/03/2013 9:13:44

De Dag van de Ingenieur, een initiatief van rekruteerder USG Innotiv, draaide ook dit jaar uit op een gezellig avondevent. Inclusief uitreiking van de 'Breakthrough Awards'.

Lees hieronder verder   
Verwant

Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Stuur jouw ingenieus studentproject in! - bedrijfsblog

Neem deel aan de ingenieursbarometer! - actie

Ingenieursbarometer: 10.000 openstaande jobs voor ingenieurs

10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs in België

De Dag van de Ingenieur 2012 - advertorial

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Zebrastraat - Gent

dinsdag 31 maart 2020

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De Dag van de Ingenieur, het is één van de - prijzenswaardige - initiatieven die er naar streven het ingenieurs-'beroep' te valoriseren.

Anders dan andere voegt inrichter USG Innotiv Engineering extra waarde toe aan 'zijn' dag door telkens de resultaten van zijn Ingenieursbarometer – waaraan ook Engineeringnet meewerkt – bekend te maken. Die barometer maakt dat USG als rekruteringsspecialist een goed zicht heeft over tendensen op de technische arbeidsmarkt.

Dit jaar lag het accent op het steeds grotere aanpassingsvermogen dat ingenieurs moeten tentoonspreiden, 'Engineering the Engineer'. Met andere woorden: de ontwikkelingsmogelijkheden van technische medewerkers en hoe ze zich aanpassen aan de steeds evoluerende markt.

Dat valt niet uit de lucht, want uit de enquête voor de Ingenieursbarometer blijkt dat er steeds intensiever over 'competenties' gesproken wordt.

Het competentiedenken gaat ervan uit dat 'soft skills' en professionele vaardigheden even belangrijk zijn als de technische kennis van een kandidaat. Dat wordt overigens bevestigd door een ander onderzoek onder burgerlijk ingenieurs in Nederland (zie link onderaan).

Naast een ingenieursquiz werden ook de zogenaamde 'Breakthrough Awards' uitgereikt voor de beste eindejaarsprojecten van bachelor- en masterstudenten . De winnaar – in dit geval een door drie studenten gedeelde plaats – mag op all-in retraite naar het CERN in Genève.

Dat zal het geval zijn met Senne Van Rompaey van Artesis HA Antwerpen (project: Waxpert), Jeroen Willems van Erasmushogeschool Brussel (project: Fab Labs) en Frederik Soetaert van Ugent (project: RFA).

Kathleen Dupont, Directeur Engineering bij USG Innotiv: "Cases van echte projecten zijn de beste manier om het imago van de sector bij de jongere generaties aan te prijzen." << (BB) (foto: © laloza, presentator Bill die de avond in zuivere retro gameshow host-stijl aan elkaar praatte)

LEES OOK
'Soft skills’ belangrijkst voor burgerlijk ingenieur van de toekomst
Een eerste debat over de ingenieursenquête - whitepaper <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

Sectorfederatie essenscia vlaanderen reageert positief op de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Demir om de procedures rond de aanleg van dit nieuw pijpleidingraject op te starten.

DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

Penta-Ocean Construction en DEME Offshore hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) gesloten met betrekking tot uitgebreide samenwerking voor de bouw van offshore windparken in Japan.

Vlaamse supercomputer ingezet in strijd tegen COVID-19

Om onderzoek rond dit virus nog beter te ondersteunen, gaat het VSC, als high-performance computing-centrum, gedurende 8 weken extra rekencapaciteit beschikbaar stellen van onderzoekers.

Nieuw PIC-fabricageproces pakt tekortkomingen aan

De huidige PIC-fabricagemethoden leiden tot grote variabiliteit, wat resulteert in een beperkte opbrengst, lange vertragingen tussen het conceptuele idee en het werkende apparaat, ...

Yvon Guérin wordt nieuwe CEO van Vandemoortele

De Raad van Bestuur van Vandemoortele meldt dat Yvon Guérin, huidige Managing Director Bakery Products, vanaf 1 juli 2020 Jules Noten zal opvolgen als CEO van het bedrijf.

Hoeveel elektrische auto’s kan het elektriciteitsnet aan?

Er rijden meer dan een miljard voertuigen rond op onze planeet, goed voor 1/5 van alle CO2-uitstoot. De switch naar elektrisch rijden kan onze ecologische voetafdruk gevoelig verminderen.

VUB-ingenieurs hebben nu ook een prototype beademings­toestel klaar

In de strijd tegen COVID-19 is een team ingenieurs aan het FabLab Brussels van de Vrije Universiteit Brussel begonnen aan het bouwen en testen van een eenvoudig beademings­toestel.

Sensoren geïnspireerd op bijzondere eigenschappen van dieren

De Nederlandse Rijksuniversiteit Groningen maakt nieuwe sensoren van zachte polymeren, geïnspireerd door de natuur, die onder meer geschikt zijn voor medische toepassingen.

Watson-Marlow is verhuisd

Niet alleen werd de firmanaam Watson-Marlow ook gewijzigd naar Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG), maar Watson-Marlow Benelux is verhuisd naar Oslo 9, NL-2993 LD Barendrecht van waaruit de hele Benelux bediend wordt. Door de verhuis werd ook het telefoonnummer gewijzigd. Dit is het nieuwe +31 (0)85 536 00 10. >>

Partners