Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Human Resource & Werk 25/03/2013 9:13:44

De Dag van de Ingenieur, een initiatief van rekruteerder USG Innotiv, draaide ook dit jaar uit op een gezellig avondevent. Inclusief uitreiking van de 'Breakthrough Awards'.

Lees hieronder verder   
Verwant

Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Stuur jouw ingenieus studentproject in! - bedrijfsblog

Neem deel aan de ingenieursbarometer! - actie

Ingenieursbarometer: 10.000 openstaande jobs voor ingenieurs

10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs in België

De Dag van de Ingenieur 2012 - advertorial

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Vragenuurtje EPLAN Pro Panel

EPLAN Webinar

woensdag 15 april 2020

Warehouse Management Systemen (WMS)

digital learning

donderdag 16 april 2020

Business Process Management - schriftelijk

digital learning

donderdag 16 april 2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De Dag van de Ingenieur, het is één van de - prijzenswaardige - initiatieven die er naar streven het ingenieurs-'beroep' te valoriseren.

Anders dan andere voegt inrichter USG Innotiv Engineering extra waarde toe aan 'zijn' dag door telkens de resultaten van zijn Ingenieursbarometer – waaraan ook Engineeringnet meewerkt – bekend te maken. Die barometer maakt dat USG als rekruteringsspecialist een goed zicht heeft over tendensen op de technische arbeidsmarkt.

Dit jaar lag het accent op het steeds grotere aanpassingsvermogen dat ingenieurs moeten tentoonspreiden, 'Engineering the Engineer'. Met andere woorden: de ontwikkelingsmogelijkheden van technische medewerkers en hoe ze zich aanpassen aan de steeds evoluerende markt.

Dat valt niet uit de lucht, want uit de enquête voor de Ingenieursbarometer blijkt dat er steeds intensiever over 'competenties' gesproken wordt.

Het competentiedenken gaat ervan uit dat 'soft skills' en professionele vaardigheden even belangrijk zijn als de technische kennis van een kandidaat. Dat wordt overigens bevestigd door een ander onderzoek onder burgerlijk ingenieurs in Nederland (zie link onderaan).

Naast een ingenieursquiz werden ook de zogenaamde 'Breakthrough Awards' uitgereikt voor de beste eindejaarsprojecten van bachelor- en masterstudenten . De winnaar – in dit geval een door drie studenten gedeelde plaats – mag op all-in retraite naar het CERN in Genève.

Dat zal het geval zijn met Senne Van Rompaey van Artesis HA Antwerpen (project: Waxpert), Jeroen Willems van Erasmushogeschool Brussel (project: Fab Labs) en Frederik Soetaert van Ugent (project: RFA).

Kathleen Dupont, Directeur Engineering bij USG Innotiv: "Cases van echte projecten zijn de beste manier om het imago van de sector bij de jongere generaties aan te prijzen." << (BB) (foto: © laloza, presentator Bill die de avond in zuivere retro gameshow host-stijl aan elkaar praatte)

LEES OOK
'Soft skills’ belangrijkst voor burgerlijk ingenieur van de toekomst
Een eerste debat over de ingenieursenquête - whitepaper <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Corona: recycleer geen binnenlucht

De Federation of European Heating, Ventilation and Airconditioning Associations, REHVA, bracht een richtlijn uit over hoe met ventilatie in gebouwen om te gaan in Coronatijden.

Oprichting logistieke taskforce in strijd tegen Corona

De Vlaamse overheid richt de Logistics Resilience Task Force op, die door VIL gecoördineerd zal worden. Er zal overleg gepleegd worden over logistieke ketens, die nu onder druk staan.

Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

De Noordzee wordt niet aanzien als gebied voor de ontwikkeling van golfenergie, vanwege de relatief lage intensiteit van de golven in vergelijking met Ierland, Portugal, Spanje en het VK.

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Het Poolse regionale spoorwegbedrijf Koleje Slaskie (‘Silesian Railways’) vernevelde bij wijze van test TiO2-nanochemie in zijn passagierswagon en ... lijkt tevreden met het resultaat.

Digital Transformation met Dell Technologies

Er beweegt ontzettend veel in onze IT-branche. De digitale transformatie zet hele industrieën op hun kop. Denk aan retail, banking, mobiliteit, ... Overal zijn de uitdagingen enorm.

Miljoenen contactloze autosleutels eenvoudig te hacken

Wetenschappers van de COSIC-onderzoeksgroep (KUL) en van de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat auto's van Toyota, Kia en Hyundai gebruikmaken van zwakke cryptografische codes.

Nieuwe urinetest voor vroege opsporing prostaatkanker

UGent onderzoekers zetten grote stap in het opsporen van biomerkers voor urologische kankers, zodat deze kankers op tijd ontdekt en behandeld kunnen worden.

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Johnson & Johnson meldt dat Kris Sterkens vanaf vandaag de leiding over Janssen Pharmaceutica overneemt van Stef Heylen, die met pensioen gaat.

Kontron pITX-APL V2.0 levert hoge prestaties

Kontron breidt zijn productlijn in de Pico-ITX-vormfactor uit met het pITX-APL V2.0 embedded moederbord, dat is uitgerust met Intel AtomR E39xx en IntelR CeleronR N3350 / J3455 twee- en quad-core CPU's en biedt verbeterde prestaties met een uitgebreid scala aan functies. Het is ideaal voor industriële clienttoepassingen. >>

Partners