• 25/03/2013
  • |     BB

150.000 euro voor 2 postdoctorale onderzoekers via FWO/VITO beurs

Vanaf volgend jaar zullen ook postdoctorale onderzoekers kunnen genieten van een zogenaamde FWO/VITO-beurs. Het gaat om twee extra mandaten, goed voor zowat 150.000 euro per jaar.

Trefwoorden: #beurs, #fwo, #postdoctoraat, #predoctoraat, #vito

Lees verder

research

( Foto: FWO )

ENGINEERINGNET.BE -- Al sinds 2009 worden er dankzij de FWO/VITO beurzen twee beginnende doctorandi die omwille van budgettaire redenen de FWO-selectie 'net niet gehaald hebben', opgepikt.

Zij konden al een gezamenlijke beurs krijgen als hun onderzoeksveld aansluit bij de werkterreinen van VITO: Vlaanderen minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen, de evolutie naar meer duurzame industrie en de zorg voor meer levenskwaliteit en omgevingsbeheer.

Deze formule - waarbij het VITO instaat voor de twee eerste jaren van onderzoeksteun en het FWO, na gunstige evaluatie, het derde en vierde jaar voor zijn rekening neemt - wordt nu uitgebreid naar het postdoctorale niveau.

De beurs geldt voor drie jaar, moet passen in de VITO-onderzoekslijnen en wordt gezamenlijk bekostigd (voor een bedrag van ongeveer 75.000 euro per beurs).

Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuurder van VITO, juicht de samenwerking toe: “De selectie die het FWO maakt voor onderzoekers, is gebaseerd op excellentie. Dat kwaliteitsmerk koppelen wij graag aan de strategische onderzoeksprojecten en –objectieven waar het Vito voor staat."