• 11/03/2013
  • |     BB

Microfibres in Laarne snoeit tot 46 banen weg

De Fabrics-fabriek van Microfibres in Laarne stopt met de productie van basisdoek voor velours in België. Daardoor dreigen 46 werknemers hun baan te verliezen.

Trefwoorden: #laarne, #microfibres, #velours

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE – 'Microfibres heeft heeft vandaag 11 maart 2013 een intentieverklaring bekend gemaakt om binnen afzienbare termijn het basisweefsel niet langer in België te produceren'. Dat meldt de directie van het Amerikaanse bedrijf in een mededeling.

Basisweefsel werd tot nu geproduceerd door de vestiging 'Fabrics International' van de onderneming in Laarne.

De productie valt niet volledig weg: in Laarne zal men het basisdoek blijven verven, bedrukken en verkopen. Ook de designafdeling, de marketing en de verkoopsafdeling zouden op die locatie behouden blijven.

Microfibres: "De snelle evolutie in de textielmarkt toont aan dat het succesvol zal zijn om het ontwerpen, afwerken en verkopen van de stoffen in deze Europese vestiging te behouden."

Nog steeds volgens het bedrijf kunnen 'door deze intentie maximum 46 werknemers, die 35% vertegenwoordigen van het totale personeelsbestand, getroffen worden'.


ACHTERGROND
Microfibres is een in 1926 als familiebedrijf in de VS opgerichte onderneming. Het bedrijf staat momenteel te boek als één van de grootste producenten van synthetisch velours ter wereld. De fabriek in Laarne bestaat sinds 1995.