Electrabel vormt Brugse Herdersbrug-centrale om tot piekeenheid

Economie 28/02/2013 13:58:53

Electrabel kondigt intentie aan om Herdersbrug-centrale in Brugge om om te bouwen tot piekeenheid met totaal vermogen van 320MW. De turbujets- en gasturbine-centrales in Drogenbos gaan toe.

Lees hieronder verder   
Verwant

Kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 met onmiddellijke ingang stilgelegd - technisch

Heropstart Doel 3 en Tihange 2: absolute veiligheid bestaat niet - opinie

Nieuw windpark in Waalse Frasnes-Lez-Anvaing ingehuldigd

Electrabel rondt door FANC geëist bijkomend onderzoek Tihange 2 af

Twee incidenten met hulpvoedingswaterkringen in kerncentrale Doel

Electrabel vormt Brugse Herdersbrug-centrale om tot piekeenheid

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Electrabel schuift met zijn productiepark voor elektriciteit in België. De markt is veranderd, aldus het bedrijf, niet alleen het wettelijke kader, maar ook de manier waarop de productiemiddelen het meest efficiënt worden ingezet.

'De toename van hernieuwbare energiebronnen in het Europese productiepark hebben er toe geleid dat de nood aan piekeenheden - centrales die flexibel zijn en kunnen worden ingeschakeld op momenten dat de hernieuwbare energiebronnen niet beschikbaar zijn - sterk is toegenomen', aldus Electrabel in een mededeling.

In dat kader kondigt Electrabel aan dat het in 2014 zijn STEG-centrale Herdersbrug in Brugge zal ombouwen een piekeenheid met een totaal vermogen van 320MW. Dat komt neer op een gedeeltelijke sluiting: om Herdersbrug continu operationeel te houden is een 30-tal mensen nodig, maar om een 'stand-by' piekcentrale te bemannen, slechts een drietal.

Bovendien zullen ook Electrabel's oudste installaties, de turbojets ( 210MW) en de gasturbine (48MW) in Drogenbos definitief sluiten vanaf het moment de piekcentrale in Herderbrug in 2014 operationeel wordt. De mededeling volgt op de aangekondigde sluiting van nog een andere energiecentrale: die van Les Awirs in het Luikse.

En mogelijk worden nadien ook de twee overblijvende installaties in Drogenbos, een stoom- en gasturbinecentrale, omgebouwd tot piekcentrales. Die beslissing zal genomen worden 'in functie van de noden van de energiemarkt'.

'Conform de geldende wettelijke bepalingen zijn de CREG, de federale overheidsdienst Economie en Elia op de hoogte gebracht ', aldus de onderneming. << (BB) (foto: Electrabel, Herdersbrug)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Vrouwelijk talent aan het hoofd van een familiebedrijf

Slechts 5% van de bedrijven in België wordt geleid door een vrouw. En toch ontmoeten wij er één in de bouwwereld waar vrouwen slechts 8,7% van de tewerkstelling vertegenwoordigen.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners