• 28/02/2013
  • |     BB

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

De winnaars van de 6e editie van het tweedaagse internationale Solvay Business Game zijn bekend. ‹Toevallig› zijn vier Vlamingen de beste van 400 studenten uit 52 universiteiten.

Trefwoorden: #BDO, #Electrabel, #McKinsey, #NMBS, #solvay, #Solvay Business Game, #Unilever

Lees verder

opleidingen

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Solvay Business Game staat te boek als het grootste business game ‘on stage’ in Europa. Aan de preselectie bijvoorbeeld namen 1.200 kandidaten deel.

Daaruit werden 400 studenten van 25 nationaliteiten en uit 52 universiteiten geselecteerd die 2 dagen lang in het Sheraton Brussels Hotel Airlines te Zaventem voor een plaats in de finale streden.

De kandidaten worden in 4 'challenges' op hun vaardigheden getest op het vlak van marketing, onderhandeling, strategie, pitching (en op welsprekendheid door de finalisten). Voor elke challenge werd een groepsprijs toegekend door de opdrachtgevers BDO, Electrabel, Unilever en NMBS.

Dit jaar kwamen - naar verluidt 'toevallig' aldus de inrichters – vier Vlamingen als winnaar uit de bus.

Bij de Masterstudenten waren dat Samuel Weynants en Yorick Swinnen, beiden van de Solvay Brussels School aan de ULB, en bij de Bachelorstudenten het duo Liesbet Gillis (UGent) en Michael D'Hooge (Hogeschool Gent).

De twee duo’s krijgen van McKinsey & Company een skivakantie aangeboden in de McKinsey Alpine University in Tirol.


ACHTERGROND
De organisatie van de Solvay Business Game ligt in handen van de studenten van de Solvay Brussels School aan de ULB. De tweedaagse ging overigens van start met een speech van Herman Van Rompuy, Voorzitter van de Raad van Europa, over de kracht van ondernemen als motor voor de welvaart.

FOTO
Vlnr: Samuel WEYNANTS (Solvay Brussels School), Geoffroy de Myttenaere (McKinsey & Company), Yorick SWINNEN (Solvay Brussels School), Liesbet GILLIS (UGent), Michael D'HOOGE(HoGent).