Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Economie 11/02/2013 12:40:39

Het Belgische Solvay heeft zijn productiecapaciteit van derivaten van de guarplant met 40% verhoogd. Twee projecten, in VS en China, zijn afgerond. De Franse plant was niet betrokken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(25/2) 8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

(24/2) Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – Solvay staat te boek als één van de grootste leveranciers van guarderivaten ter wereld. Het heeft drie fabrieken op drie continenten: in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Om zijn positie te versterken, heeft het bedrijf in twee van zijn plants de productiecapaciteit opgedreven. Dat is het geval in Vernon, Texas en in Zhangjiagang in provincie Jiangsu (China). De Europese plant, in het Franse Melle, was niet bij de expansieplannen betrokken.

In de VS gaat het specifiek om producten voor de olie- en de schaliegasmarkt. In China moet de extra output helpen tegemoet te komen aan de regionale vraag naar gesofisticeerde haarverzorgingsproducten.

Guarbonen houden water zeer goed bij en hebben visceuze eigenschappen waardoor ze uitstekende biogebaseerde oplossingen bieden voor een breed toepassingsgebied.

Voorbeelden daarvan zijn de olie- en gaswinning, haarverzorging en formuleringen voor de agrochemie om het wegstuiven van sproeimiddelen tegen te gaan.

Bij schaliegaswinning bijvoorbeeld wordt het gom om zijn visceuze eigenschappen gebruikt als verdikkingsmiddel. Door de hype rond schaliegas steeg de prijs van het guargom, wat ongetwijfeld aan de basis ligt van de capaciteitsuitbreiding.

De guarbonen zelf, de grondstof, stammen vooral uit India, waar Solvay een vijftig jaar (!) durende joint venture heeft lopen met een Indiase leider in guar en guarderivaten. Daardoor zit het qua grondstoffentoevoer veilig.

“Deze uitbreidingsprojecten zijn een belangrijke stap in de uitvoering van ons groeiproject voor 2016”, stelt Emmanuel Butstraen, voorzitter van Solvay Novecare, in een persbericht. << (BB) (foto: Solvay)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Imec voorziet elektronische pil van kleine radiozender

Imec presenteert deze week op ISSCC 2020, een internationaal gerenommeerde conferentie rond elektronica, de eerste kleine radiozender voor elektronische pillen.

3D-reproducties: de juridische valkuilen (slot) - column

Dit derde en laatste deel gaat na hoe het commercialiseren van 3D-reproducties kan getoetst worden aan het tekeningen- en modellenrecht maar vooral ook hoe het zit met het auteursrecht.

Savaco neemt sectorgenoot IT-Care over

De overname van IT-Care, cloud integrator uit Poperinge, die vandaag werd aangekondig past volledig in de vooropgestelde groeiambities van Savaco, IT-dienstverlener uit Kortrijk.

8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

Montis Biosciences gebruikt de interactie tussen onze natuurlijke afweercellen en tumoren om met behulp van therapieën de immuunreacties van ons lichaam tegen kankercellen aan te sturen.

Betere beeldschermkwaliteit met milieuvriendelijke kwantumdots

UGent spin-off QustomDot is pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke kwantumdots, innovatieve materialen die het kleurengamma en de energie-efficiëntie van beeldschermen verbeteren.

Motoren Francoys heeft Pump Fleet Services overgenomen

Zowel Motoren Francoys uit Melle als Pump Fleet Services uit Geraardsbergen zijn gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen en pompen. ‘The Rotating Company’ wordt de naam van de holding.

Techni-Mat legt focus op infra & ruwbouw

De eerste editie van Techni-Mat wordt op 25 en 26 maart in Kortrijk Xpo georganiseerd en belooft een kennisevenement voor professionals uit de branches infra en ruwbouw te worden.

Toekomstvisie over artificiële intelligentie volgens Europese Commissie

De Europese Commissie presenteerde onlangs een toekomstvisie over artificiële intelligentie. Er is actie nodig zich op de Al wereldkaart te zetten, maar te veel aan regelgeving is niet goed.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners