Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.
Verwant

Kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 met onmiddellijke ingang stilgelegd - technisch

Heropstart Doel 3 en Tihange 2: absolute veiligheid bestaat niet - opinie

Nieuw windpark in Waalse Frasnes-Lez-Anvaing ingehuldigd

Electrabel rondt door FANC geëist bijkomend onderzoek Tihange 2 af

Twee incidenten met hulpvoedingswaterkringen in kerncentrale Doel

Electrabel vormt Brugse Herdersbrug-centrale om tot piekeenheid

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Actief op zoek naar een nieuwe functie als werknemer of een opdracht als zelfstandige? Meld je aan bij Engineeringnet Techpost
Meest gelezen nieuws

DEME laat nieuw ’dual fuel’ multipurpose-schip bouwen

Onderzoek mucoviscidose richt pijlen opnieuw op gentherapie

Armband met slimme functies voor senioren

Site Ecotron Hasselt University krijgt bezoek koningspaar

Formula Electric Belgium behaalt vierde plaats in Tsjechië

Universiteit Gent brouwt bier met afvalwater

Agenda

Gratis toegangskaart vakbeurs Wind Energy Hamburg 2016

Hamburg

van 27/09/2016 tot 30/09/2016

ABISS Software Summit for managers: is your business digitally fit for production?

Locatie: Kortrijk Xpo

donderdag 29 september 2016

Wat doen de top performers anders op het vlak van Reliability Engineering?

Webinar

donderdag 29 september 2016

Opendeur Precision Manufacturing Lab van Sirris

Diepenbeek

vrijdag 30 september 2016

Opleiding Proportionele Hydraulica (niveau 3)

Festo Brussel

van 10/10/2016 tot 18/10/2016

Masterclass Quick Response Manufacturing

Sirris Heverlee

dinsdag 11 oktober 2016

Keuze van de redactie

(22/9) Primeur: Eerste Vlaamse ‘Office on Wheels’ gaat testfase in

(19/9) ENGIE Electrabel stelt 6 nieuwe windparken open voor burgerparticipatie

(15/9) Barry Callebaut neemt chocoladefabriek Mondelēz International in Halle over

(12/9) Zurich ’s werelds duurzaamste stad volgens Sustainable Cities Index

(8/9) Toestel voor het sorteren van afval in horecazaken ontwikkeld

(5/9) Universitair Ziekenhuis Leuven bouwt nieuw oncologiecentrum

>> Meer blikvangers
Bedrijfspagina's

Hof van Beroep fluit CREG over Belgische injectietarieven terug
Economie 7/02/2013 14:41:20

Hof vernietigt beslissing van energiewaakhond CREG over injectietarieven die energieproducenten in België aan Elia moeten betalen. 'Onwettig, te duur en discriminerend', luidt het verdict.

ENGINEERINGNET.BE -- Het Brussels Hof van Beroep heeft een belangrijk arrest geveld inzake de injectietarieven die, in het kader van de transmissienettarieven van Elia voor de periode 2012-2015, door de elektriciteitsproducenten moeten worden betaald.

Electrabel en andere energieproducenten hadden begin 2012 bij de rechtbank een verzoek ingediend tot nietigverklaring van de beslissing die energiewaakhond CREG op 22 december 2011 bekend had gemaakt. In de beslissing had CREG de door Elia voorgestelde tarieven voor het gebruik van het net goedgekeurd.

De energieproducenten, waaronder Electrabel, waren hier niet mee akkoord, en maakten de zaak aanhangig bij het Brussels Hof van Beroep. De energieproducenten halen nu hun gelijk: in haar arrest van 6 februari 2013, vernietigt het Hof de beslissing van de CREG 'in haar totaliteit'.

Electrabel in een mededeling: 'Wij stellen vast dat het Hof in haar besluitvorming het merendeel van de door de producenten opgeworpen argumenten heeft gevolgd. Het Hof van Beroep stelt dat de injectietarieven voor het gebruik van het net, voor de ondersteunende diensten en de 'volume fee' voor de volumes die geïnjecteerd worden op het net, onwettig zijn.'

'Het Hof van Beroep benadrukt dat de injectietarieven geen wettelijke basis hebben, dat ze discriminerend zijn, dat ze de werkelijke kosten niet weerspiegelen en dat ze het maximumtarief voor injectie, zoals toegelaten door het Europees recht, overschrijden'.

'In een sector waar de concurrentie meer en meer speelt', stelt Electrabel, hebben Elia's injectietarieven de competitiviteit van de Belgische installaties sterk heeft verminderd ten opzichte van onze buurlanden. Die werden niet getroffen door dergelijke bijkomende lasten. Zodoende werd import van elektriciteit bevoordeeld tegenover de lokale productie ervan'. << (BB) (foto: Electrabel)

 
Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

25 Belgische jongeren nemen deel aan de finale van EuroSkills 2016

EuroSkills is een tweejaarlijkse Europese kampioenschap voor jongeren onder 25 jaar, ter promotie van manuele, technische en technologische beroepen. De finale is in het Zweedse Göteborg.

Engelstalige octrooien vanaf 2017 mogelijk in België - interview

Engelstalige octrooiaanvragen worden al sinds jaar en dag door de nationale instanties geaccepteerd in 21 lidstaten van de EU, inclusief Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Nieuwe fase in heraanleg op- en afrittencomplex E40 in Aalter - verkeer

De volgende fase van de heraanleg van het op- en afrittencomplex in Aalter start op 26 september. Om de nieuwe op- en afrit richting Gent af te werken, moeten de bestaande op- en afrit dicht

Rittal dakventilatoren met meer luchtdebiet en hogere beschermklasse - techniek

Rittal breidt haar gamma uit met een nieuwe generatie dakventilatoren met meer luchtdebiet en hogere beschermklasse voor een efficiënte koeling van schakelkasten.

Borealis onderzoekt haalbaarheid nieuwe fabriek in Kallo

Borealis gaat de haalbaarheid onderzoeken van een nieuwe propaan-dehydrogenatie-fabriek (PDH). De fabriek zou in de bestaande productievestiging van in het Antwerpse Kallo worden gebouwd.

Hoge Gezondheidsraad publiceert nieuwe uitgave van voedingsaanbevelingen

Sommige richtlijnen blijven ongewijzigd, maar meerdere aanpassingen werden aangebracht om de aanbevelingen in overeenstemming te brengen met de huidige wetenschappelijke kennis.

Push-In Plus-technologie: 60% minder tijd paneelbedrading - whitepaper

Bij het bouwen van een modern bedieningspaneel is het bedraden van de componenten in het paneel bijna altijd de meest tijdrovende klus.

Fusie tussen onderzoeksinstellingen imec en iMinds afgerond

Sinds gisteren is de fusie tussen onderzoeks-instellingen imec en iMinds (aangekondigd in februari) een feit. De notariële akte van de fusie werd officieel ondertekend.

Primeur: Eerste Vlaamse ‘Office on Wheels’ gaat testfase in

Sinds begin september pendelen een 100-tal werknemers van en naar hun vaste werkplek met een gloednieuwe autocar, uitgerust als een echt kantoor op wielen.

ifm electronic demonstreert O3D en O3M Smart Sensors met ToF - techniek

Tijdens Hannover Messe demonsteerde ifm zijn technologie met VR-camera al aan president Obama en kanselier Merkel. De eerste producten met de bewuste technologie zijn intussen op de markt.

Ecocombi stoot 21% minder CO2 uit op het vastgelegde proeftraject

Begin 2015 hebben AB InBev en NinaTrans samen het startschot gegeven voor de allereerste rit van een ecocombi op de Vlaamse wegen in het kader van een proefproject van de Vlaamse overheid.

ESA geeft UHasselt-studenten groen licht voor experiment in stratosfeer

Een UHasselt-team van negen doctorandi en studenten fysica heeft van het European Space Agency (ESA) groen licht gekregen voor een experiment in de stratosfeer.

Preventie van elektrische defecten in staalfabriek - artikel

Onderhoudstechnicus Skip Young wist het aantal ongewenste productieonderbrekingen in Amerikaanse staalfabriek te beperken door een combinatie van inspectie met ultrasoon geluid en infrarood.

HoGent start met bouw van hoogtechnologisch Gebouw T

Op de vroegere site van het textielinstituut aan de Voskenslaan verrijst Gebouw T, een hoogtechnologische en architecturale parel voor de studenten van de faculteit Mens en Welzijn.

Bezoek de 9e editie van Solids Antwerpen

Meer dan 150 exposanten uit de poeder- en bulkindustrie verwelkomen u graag op Solids. Zij geven u een compleet overzicht van innovaties in de be- en verwerking van vaste en droge stoffen. Solids vindt plaats op 19-20 oktober in Antwerp Expo.
Registreer gratis >>

Nauwkeurige analoge EtherCAT meetklem: EL3751

Met de EtherCAT-klem EL3751 presenteert Beckhoff een nieuwe generatie uiterst nauwkeurige meettechniek-IO’s als integraal onderdeel van de regeltechniek. De 24-bits klem meet 10.000 samples per seconde en heeft een meetnaukeurigheid van ± 0,01%.

Are you one of Belgium’s 50 fastest growing companies?

Deloitte’s Technology Fast 50 encourages and promotes 50 entrepreneurial, fast-growing technology companies, opening doors to new opportunities and powerful connections.

Register now and get the recognition you deserve. Real fast. >>

Abiss 2016: summit voor digitaal fitte productiebedrijven

Eerste topevent specifiek voor managers en C-levels over digitaliseren van industriële bedrijfs- en productie­processen. Met 12 learning sessions en beursplatform voor networking met gespecialiseerde software-aanbieders, integratoren en consultants. Klik voor gratis registratie. >>

DOSSIERS

Productietechniek

Eco & Energy

Onderhoud

Procestechniek

HR & Werk