Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.
Verwant

Kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 met onmiddellijke ingang stilgelegd - technisch

Heropstart Doel 3 en Tihange 2: absolute veiligheid bestaat niet - opinie

Nieuw windpark in Waalse Frasnes-Lez-Anvaing ingehuldigd

Electrabel rondt door FANC geëist bijkomend onderzoek Tihange 2 af

Twee incidenten met hulpvoedingswaterkringen in kerncentrale Doel

Electrabel vormt Brugse Herdersbrug-centrale om tot piekeenheid

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Actief op zoek naar een nieuwe functie als werknemer of een opdracht als zelfstandige? Meld je aan bij Engineeringnet Techpost
Meest gelezen nieuws

DEME laat nieuw ’dual fuel’ multipurpose-schip bouwen

Onderzoek mucoviscidose richt pijlen opnieuw op gentherapie

Armband met slimme functies voor senioren

Site Ecotron Hasselt University krijgt bezoek koningspaar

Formula Electric Belgium behaalt vierde plaats in Tsjechië

Universiteit Gent brouwt bier met afvalwater

Agenda

Opleiding Safety in pneumatica

Locatie: Festo Brussel

van 27/06/2016 tot 29/06/2016

Keuze van de redactie

(22/6) Belgische Alco Bio Fuel neemt Rotterdamse plant van Abengoa over

(20/6) Nieuwe Vlaamse criteria voor biomassacentrales: bij strengste ter wereld

(15/6) Supermarktketen Lidl investeert 3,5 miljoen euro in duurzame energie

(13/6) Voetbalstadion van KRC Genk wordt groenste van het land

(9/6) Officiële reactie van Infrabel op treinongeval in Saint-Georges-sur-Meuse

(6/6) Orange Belgium en Telenet beëindigen Full MVNO-contract

>> Meer blikvangers
Bedrijfspagina's

Hof van Beroep fluit CREG over Belgische injectietarieven terug
Economie 7/02/2013 14:41:20

Hof vernietigt beslissing van energiewaakhond CREG over injectietarieven die energieproducenten in België aan Elia moeten betalen. 'Onwettig, te duur en discriminerend', luidt het verdict.

ENGINEERINGNET.BE -- Het Brussels Hof van Beroep heeft een belangrijk arrest geveld inzake de injectietarieven die, in het kader van de transmissienettarieven van Elia voor de periode 2012-2015, door de elektriciteitsproducenten moeten worden betaald.

Electrabel en andere energieproducenten hadden begin 2012 bij de rechtbank een verzoek ingediend tot nietigverklaring van de beslissing die energiewaakhond CREG op 22 december 2011 bekend had gemaakt. In de beslissing had CREG de door Elia voorgestelde tarieven voor het gebruik van het net goedgekeurd.

De energieproducenten, waaronder Electrabel, waren hier niet mee akkoord, en maakten de zaak aanhangig bij het Brussels Hof van Beroep. De energieproducenten halen nu hun gelijk: in haar arrest van 6 februari 2013, vernietigt het Hof de beslissing van de CREG 'in haar totaliteit'.

Electrabel in een mededeling: 'Wij stellen vast dat het Hof in haar besluitvorming het merendeel van de door de producenten opgeworpen argumenten heeft gevolgd. Het Hof van Beroep stelt dat de injectietarieven voor het gebruik van het net, voor de ondersteunende diensten en de 'volume fee' voor de volumes die geïnjecteerd worden op het net, onwettig zijn.'

'Het Hof van Beroep benadrukt dat de injectietarieven geen wettelijke basis hebben, dat ze discriminerend zijn, dat ze de werkelijke kosten niet weerspiegelen en dat ze het maximumtarief voor injectie, zoals toegelaten door het Europees recht, overschrijden'.

'In een sector waar de concurrentie meer en meer speelt', stelt Electrabel, hebben Elia's injectietarieven de competitiviteit van de Belgische installaties sterk heeft verminderd ten opzichte van onze buurlanden. Die werden niet getroffen door dergelijke bijkomende lasten. Zodoende werd import van elektriciteit bevoordeeld tegenover de lokale productie ervan'. << (BB) (foto: Electrabel)

 
Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Jacques Vandermeiren wordt nieuwe CEO Havenbedrijf Antwerpen

De 52-jarige Jacques Vandermeiren wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. Hij volgt in die functie Eddy Bruyninckx op, die eind dit jaar met pensioen gaat.

FEBEM verandert naam naar GO4CIRCLE

Onlangs onthulde de federatie van bedrijven voor milieubeheer (FEBEM) haar nieuwe naam: GO4CIRCLE. De naamsverandering past in de wijzigingsoperatie van de federatie van de laatste 10 jaar.

Eerste Belgische software summit voor industriële CxO’s - oproep

Wie als aanbieder of leidinggevende nadenkt over digitale fabriek, rept zich dit najaar naar ABISS, de software summit over nieuwe productietechnieken. Met de steun van Engineeringnet.

Federplast.be akkoord met plan om winkelzakjes betalend te maken

Federplast.be verwelkomt het voorstel van federaal minister van Leefmilieu Marie Christine Marghem om een minimumprijs in te voeren voor alle zakjes en draagtassen aan de winkelkassa’s.

Franki Construct (Willemen Groep) behaalt VCA-P certificaat

Eind mei werd met succes de audit rond VCA-P afgerond voor de afdeling industrie van Franki Construct. De P staat daarbij voor petrochemie.

Achterbouw van StartupVillage Stad Antwerpen officieel geopend

Stad Antwerpen wil startups samenbrengen en alle kansen bieden om te groeien en internationaliseren. Daarom besliste ze om een historisch pand in de Lange Gasthuisstraat te renoveren.

Stuk Mortselse Krijgsbaan krijgt nieuw wegdek - verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli werken uitvoeren aan de Krijgsbaan (R11) in Mortsel vanaf Grotenhof tot en met de Heirbaan.

19 PrIMA-studenten klaargestoomd voor job in onderhoud

In het kader van het PrIMA-project vond onlangs de proclamatie in de kantoren van Actemium in Zwijndrecht plaats. 19 afgestudeerden studeerden af onderhoudstechnicus.

Vlaamse chemie en farma hebben meer dan 500 openstaande vacatures

Uit de eerste ‘Jobbarometer’, een enquête die essenscia vlaanderen, heeft uitgevoerd bij meer dan honderd sectorbedrijven, blijkt dat er op dit moment 543 openstaande vacatures zijn.

Belgische teams maken zich klaar voor Shell Eco-marathon in Londen

De Shell Eco-marathon competitie vindt dit jaar plaats in Londen van 30 juni tot 3 juli in het kader van “Make the Future London”, een ideeënfestival rond de mondiale energie-uitdagingen.

Scholengroep 16 Midden-Limburg zet stap richting energieprestatiecontract

Gisteren tekenden scholengroep 16 van het GO! en het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) een samenwerkings­overeenkomst, in aanwezigheid van Minister van energie Bart Tommelein.

Umicore opent Poolse fabriek voor katalysatoren

Umicore, materiaaltechnologie- en recyclagegroup, heeft officieel haar nieuwe productievestiging voor uitstootkatalysatoren geopend in het Poolse Nowa Ruda.

UPS investeert 4 miljoen in nieuwe vestiging in Lummen

UPS heeft, ter gelegenheid van de eerste steenlegging, de bouw aangekondigd van een nieuw sorteer- en leveringscentrum in het Limburgse Lummen.

Belgische Alco Bio Fuel neemt Rotterdamse plant van Abengoa over

Overgenomen plant is een van grootste bio-ethanolfabrieken van Europa en verhoogt productiecapaciteit van Gentse groep van 250.000 tot 700.000 kubieke meter per jaar.

Boekjaar 2015 succesvol afgesloten

Omzet groeit met 22 % naar 620 miljoen euro

Groei van 7 % naar 3.000 medewerkers wereldwijd

Consequente technologieontwikkeling voor op pc gebaseerde regeltechniek en Industrie 4.0

Technische copywriter nodig?

We zijn gespecialiseerd in het schrijven en begeleiden van nieuwsbrieven, persberichten, white papers, klantengetuigenissen, jaarverslagen, blogs en webcontent over techniek en technologie. Meer info nodig? Stuur vrijblijvend een mailtje naar timesaver@skynet.be

DOSSIERS

Productietechniek

Eco & Energy

Onderhoud

Procestechniek

HR & Werk