Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

Economie 17/01/2013 14:02:46

Het Belgische chemiebedrijf hertekent zijn bedrijfsstructuur grondig. Er komen vijf operationele divisies en 18 business units. Een nieuw logo markeert de nieuwe start.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Env. Management Systems Lead Auditor - ISO 14001

Ramada Plaza - Antwerpen

van 25/11/2019 tot 29/11/2019

Bezoek Atem/Wieland tijdens SPS 2019 in Nürnberg

Hal 9 - stand 340 - Nürnberg messe

van 26/11/2019 tot 28/11/2019

Agoria Academy: Technical Writing 2019

Flow - Gent

van 26/11/2019 tot 28/11/2019

Energy Storage & Distribution

KAVA Congrescentrum, Antwerpen

dinsdag 26 november 2019

Symposium: de toekomst van fabriceren

Antwerp Expo

dinsdag 26 november 2019

Machinery Directive inc. CE marking

Pilz Academy - Gent

woensdag 27 november 2019

Keuze van de redactie

(18/11) Philippe Alboort van ArcelorMittal is Energiemanager van het Jaar

(18/11) Würth Belux installeert zonnedak met 978 zonnepanelen

(14/11) Auto rijdt op brandstof uit zeewier

(13/11) Wetenschappelijk onderzoek krijgt 2 miljoen euro extra subsidie

(6/11) Ontwikkeling drijvend offshore windproject in Schotse wateren

(6/11) Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay heeft zijn nieuwe structuur voorgesteld. Die was nodig omdat de huidige structuur een samenvoeging was van Solvay en het in 2011 overgenomen Franse Rhodia.

Jean-Pierre Clamadieu, Voorzitter van het Uitvoerend Comité: “Het nieuwe Solvay is het resultaat van de succesvolle integratie van Solvay en Rhodia en van een diepgaande transformatie."

"Door onze teams te mobiliseren hebben we twee ondernemingen kunnen omvormen tot één van de tien grootste chemiebedrijven ter wereld. Onze nieuwe slagzin, 'Asking more from chemistry' is geen loze kreet."

Er zijn vanaf nu vijf operationele segmenten: Consumer Chemicals, Advanced Materials, Performance Chemicals, Functional Polymers en ten slotte Corporate en Business Services. Deze vijf segmenten zijn samen goed voor 18 GBU's of 'Global Business Units'.

Het Uitvoerend Comité telt voortaan zes leden: Jean-Pierre Clamadieu (CEO), Bernard de Laguiche (CFO), Gilles Auffret, Vincent De Cuyper, Roger Kearns en Jacques van Rijckevorsel. Elk lid houdt van nabij toezicht op specifieke bedrijfssegmenten en corporate functies.

Belangwekkend is alvast de GBU 'Rare Earth Systems', dat met een wereldwijd marktaandeel van 20% één van de wereldleiders is in formuleringen met zeldzame aardmetalen die gebruikt worden in autokatalysatoren, verlichting en uiterst precies slijpwerk.

Deze GBU heeft een octrooi genomen op zijn recyclingmethode voor zeldzame aardmetalen in spaarlampen, batterijen en magneten. De recyclage van zeldzame aardmaterialen, of Urban Mining, is een markt die op de toekomst gericht is én groei belooft: aardmetalen zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en bijzonder dan groene technologieën. Op dit ogenblik heeft China het overgrote deel van de wereldmarkt in handen. << (BB) (foto: Solvay)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

MultiMechanics overgenomen door Siemens

Siemens blijft op overnamepad. Het bedrijf heeft onlangs software-ontwikkelaar MultiMechanics overgenomen en voegt nu ook materiaalmodellering toe aan zijn al uitgebreid gamma.

Besix onderzoekt Egyptisch ”Waste to Energy” project

Joint venture van Besix en Orascom Construction hebben met het Egyptische New Urban Communities Authority (NUCA) een MoU voor een "Waste to Energy" project in Egypte ondertekend.

Philippe Alboort van ArcelorMittal is Energiemanager van het Jaar

Tijdens het Energik Energy Manager of The Year-event werden 3 prijzen uitgereikt: 'Junior Energy Manager of the Year', 'Academic Energy Manager of the Year' en 'Energy Manager of the Year'.

Energieopslag- en distributie in het Vlaamse Regeerakkoord

Energie-expert Ronnie Belmans (EnergyVille) neemt sprekers en deelnemers mee in de energiekansen, uitdagingen en visies alsook de nieuwe ontwikkelingen in een markt met verschillende spelers

Würth Belux installeert zonnedak met 978 zonnepanelen

Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, voerde de installatie uit. Zij plaatsen 978 zonnepanelen op het dak van Würth Belux in Turnhout.

Elysia wint zesde editie Deloitte’s Technology Fast 50

Na het Fast 50 Business Forum, event rond innovatie en technologie voor de Belgische disruptor community, werd tijdens een award-uitreiking bekend gemaakt dat Elysia de Fast 50 aanvoerde.

3 stappen voor de communicatie tijdens CMMS-implementatie - whitepaper

Voor, tijdens én na de implementatie van een CMMS is interne communicatie een belangrijke factor. Voor zowel het creëren van draagvlak als het vergaren van informatie.

Nanomaterialen inzetten voor behandeling van ziektes

Doel is om een op licht gebaseerde evenknie te ontwikkelen van PET/CT of PET/MRI-scans voor het maken van moleculaire en structurele afbeeldingen gerelateerd aan diverse aandoeningen.

Partners