Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

Economie 17/01/2013 14:02:46

Het Belgische chemiebedrijf hertekent zijn bedrijfsstructuur grondig. Er komen vijf operationele divisies en 18 business units. Een nieuw logo markeert de nieuwe start.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay heeft zijn nieuwe structuur voorgesteld. Die was nodig omdat de huidige structuur een samenvoeging was van Solvay en het in 2011 overgenomen Franse Rhodia.

Jean-Pierre Clamadieu, Voorzitter van het Uitvoerend Comité: “Het nieuwe Solvay is het resultaat van de succesvolle integratie van Solvay en Rhodia en van een diepgaande transformatie."

"Door onze teams te mobiliseren hebben we twee ondernemingen kunnen omvormen tot één van de tien grootste chemiebedrijven ter wereld. Onze nieuwe slagzin, 'Asking more from chemistry' is geen loze kreet."

Er zijn vanaf nu vijf operationele segmenten: Consumer Chemicals, Advanced Materials, Performance Chemicals, Functional Polymers en ten slotte Corporate en Business Services. Deze vijf segmenten zijn samen goed voor 18 GBU's of 'Global Business Units'.

Het Uitvoerend Comité telt voortaan zes leden: Jean-Pierre Clamadieu (CEO), Bernard de Laguiche (CFO), Gilles Auffret, Vincent De Cuyper, Roger Kearns en Jacques van Rijckevorsel. Elk lid houdt van nabij toezicht op specifieke bedrijfssegmenten en corporate functies.

Belangwekkend is alvast de GBU 'Rare Earth Systems', dat met een wereldwijd marktaandeel van 20% één van de wereldleiders is in formuleringen met zeldzame aardmetalen die gebruikt worden in autokatalysatoren, verlichting en uiterst precies slijpwerk.

Deze GBU heeft een octrooi genomen op zijn recyclingmethode voor zeldzame aardmetalen in spaarlampen, batterijen en magneten. De recyclage van zeldzame aardmaterialen, of Urban Mining, is een markt die op de toekomst gericht is én groei belooft: aardmetalen zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en bijzonder dan groene technologieën. Op dit ogenblik heeft China het overgrote deel van de wereldmarkt in handen. << (BB) (foto: Solvay)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners