• 15/01/2013

Gimv investeert 2 miljoen in VIB spin-off AgroSavfe

Nieuwe VIB-spin off zal gewas beschermingsmiddelen creëren uitgaande van fragmenten van kameel antilichamen.

Trefwoorden: #agrobodies, #agrosafve, #biotech, #gimv, #vib

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Een investeerdersconsortium injecteert 5 miljoen EUR in de oprichting van het groene biotechbedrijf AgroSavfe, dat gewasbeshcermingsmiddelen zal creëren uitgaande van fragmenten van kameelantilichamen.

AgroSavfe is een spin-off van het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie)

Eén van de investeerders is Gimv (Gewestelijke InvesteringsMaatschappij voor Vlaanderen). Ze participeert voor 2 miljoen EUR, dit via het Gimv-Agri+ Investment Fund, een gezamenlijk initiatief met de Boerenbond, en samen met het door Gimv beheerde Biotechfonds Vlaanderen.

VIB, Sofi, PMV, QBIC en een aantal andere risicokapitaalverschaffers investeren samen de rest, dus 3 miljoen EUR.

AgroSavfe zal zich toeleggen op het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve formuleringen van gewasbeschermingsmiddelen via de 'Agrobody'-technologie die werd ontwikkeld in het VIB-departement aan de Vrije Universiteit Brussel.

Gewasbeschermingsmiddelen (bv. insecticiden en fungiciden) geformuleerd met AgrobodiesTM (antilichaam-fragmenten van kameelantilichamen) kunnen in een lagere dosis gebruikt worden, óf een langduriger werking hebben zonder herhaalde applicaties, en zodoende bijdragen tot een verbeterde en meer duurzame landbouwproductie.

AgroSavfe zal gehuisvest zijn in de VIB Bioincubator op het technologiepark in Gent, stelt in een beginfase 9 mensen te werk, en staat onder leiding van CEO Marnix Peferoen (ex-CropDesign en ex-Bayer Crop Science, Plant Genetic Systems).

Andere start-ups van VIB waren onder meer Ablynx, Actogenix, Cropdesign, Devgen, Pronota en Multiplicom.


(KV)(foto wikipedia)