• 10/01/2013

Komt er één groot telecomnetwerk in Europa?

Grootste telecomoperatoren onderzoeken mogelijkheid om één telco-bedrijf op te richten dat hun netwerkinfrastructuren te verenigen in één pan-Europees netwerk.

Trefwoorden: #Deutsche Telekom, #France Telecom, #Telecom Italia, #telefonica

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Enkele van de grootste Europese telecomoperatoren hebben elkaar ontmoet om plannen voor een Europese netwerkinfrastructuur te bespreken. Dat meldt The Financial Times.

De operatoren hebben naar verluidt samengezeten met EU-commissaris voor concurrentie Joaquín Almunia om de mogelijkheden voor een pan-Europees telecomnetwerk te bespreken.

Het zou meer bepaald gaan om de toplui van onder meer Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia en het Spaanse Telefonica.

De operatoren onderzoeken de mogelijkheid om een nieuw bedrijf op te richten, dat de verschillende nationale netwerkinfrastructuren onder haar beheer neemt, en vervolgens aan de operatoren doorverhuurt.

Een eengemaakt netwerk zou de Europese operatoren meer concurrentiekracht geven ten opzichte van internationale rivalen.

En uiteraard volgen ze met Argusogen wat er bij spelers zoals Apple en Google in de pijplijn zit. Momenteel is de Europese markt veel te gefragmenteerd om veel vooruitgang te boeken.

Het delen van netwerken komt wel vaker voor, maar dan gaat het meestal om operatoren binnen hetzelfde land. Als de plannen voor een pan-Europees netwerk slagen, zou het de eerste keer zijn dat dit op zo’n grote schaal gebeurd.


(bron: ZDNet, Dries Cludts)