3D printing is populair in Japan (+video)

Bedrijfsnieuws 2/01/2013 12:03:53

3D printing voor de doe-het-zelver en de professional wordt populair in Japan.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ontwikkeling programmeerbare zachte actuatoren (+video)

Sandvik toont eerste 3D-geprinte diamant

Eerste Metal3D Challenge awards uitgereikt

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

Limburgse bedrijven gebaat bij unieke 3D-printing infrastructuur

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

(26/6) Port of Antwerp en UAntwerpen leggen innovatieve asfaltweg aan

(26/6) Haven van Oostende organiseert Waterstofdagen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET-- - 3D printing wordt steeds populairder in Tokyo, meldt de Nederlandse Innovatie-Attaché Paul op den Brouw. Hij illustreert dit met enkele frappante voorbeelden.

*De ‘Maker Faire 2012’ in Tokio richt zich op de doe-het-zelver en de professional die eigen producten ontwerpen en maken. De “maker” beweging in Japan groeit. Ze vindt plaats in het Miraikan, het National Museum of Emerging Science and Innovation. Er vinden sessies plaats op het gebied van RepRap 3D printers. Er zijn allerlei ruimten voor makers en gebruikers, voor ornithopters en computing, voor solderen en een hele serie handvaardigheid workshops.

*In oktober opende 3-D printer distributeur, iGuazu Corp., in Shibuya zijn Cube showroom met allerlei apparaten. En vlakbij de Cube showroom is FabCafe gevestigd, dat eigendom is van Loftwork Inc. Hier wordt gebruik gemaakt van een laser snijder om met de computer gemaakte ontwerpen te maken. De 2 bedrijven, Loftwork en iGuazu, bieden samen cursussen aan die vooral bij vrouwen erg in trek blijken.

*Tokyo’s Gyre Art Gallery onthulde onlangs zijn nieuwe 3D shashin-kan machine. In plaats van vier fotootjes uit een fotocabine, maakt deze machine 3-D miniaturen van personen die plaats nemen voor het apparaat. Met behulp van een 3D scan van het hele lichaam wordt via 3-D printing een figuurtje geproduceerd van 10, 15 of 20 cm lang. Het figuurtje wordt vervolgens nauwkeurig beschilderd en na een maand afgeleverd aan de klant.

*In de kliniek Hiro-o Ladies vervangen 3D in hars uitgevoerde afbeeldingen van een foetus nu de ultrasone babyplaatjes van vroeger. De 3-D printer is afkomstig van het bedrijf Fasotec en creëert ‘Tensi no Katachi’ (‘Vorm van een Engel’) in allerlei vormen en Maten, als presse-papier. De foetus zweeft in helder luciet, geproduceerd via een dubbele hars extruder. Kostprijs: iets meer dan duizend euro.

*Onlangs opende FabLab Shibuya. FabLab heeft een wereldwijd netwerk van ongeveer 130 locaties waar het publiek toegang heeft tot allerlei maak- en productie machines. FabLab “wil het voor iedereen makkelijker maken om dingen te maken”.

*Harumaki Project Corp. heeft een viertal kantoorruimten in Tokio: zogenaamde ‘co-labs’, die gebruikt worden door creatieve professionals voor het maken van bepaalde producten. En in Shibuya heeft het bedrijf onlangs een zogenaamde ‘co-factory’ geopend. Het bedrijf maakt vaak producten, of helpt er te maken, voor gemeentelijke overheid en particuliere bedrijven.<< (KV)(foto Weirdasianews)

Video: ‘Tensi no Katachi’ (‘Vorm van een Engel’)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Synthetische huid laat robots zweten

Geïnspireerd door de huid van levende wezens ontwikkelt TU/e-onderzoeker Danqing Liu slimme oppervlaktes, die onder invloed van licht en elektra meermaals stoffen afgeven en weer opnemen.

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Onderzoekers van VUB, University of Cambridge, ESPCI-Paris, EMPA en Suprapolix gaan samenwerken aan de volgende generatie robots: (zachte) robots die 'pijn voelen' en zichzelf helen.

Oriental Motor lanceert stappenmotoren voor transportsystemen - techniek

Voor o.a. in de verpakkingsindustrie of assemblage ontwikkelde Oriental Motor de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren die in de nieuwe versie voorzien zijn van een geoptimaliseerd driverpakket.

Bouw megagrootte multimodale site in North Sea Port

Het Turkse logistieke bedrijf Ekol Logistics en het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding gaan een multimodale site van 40 hectare in North Sea Port ontwikkelen.

Start bouw Northwester 2 voor Belgische kust

Jan De Nul Group maakt zich klaar om te starten met de installatie van de funderingen. Deze monopijlerfunderingen zullen door de rotslaag heen, direct in de zeebodem geheid worden.

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

De opleiding 'International Welding Inspection Personnel (level S of C) is zeer interessant voor mensen die in hun functie veel met kwaliteit, kwaliteitsdossiers en keuringen te maken hebben.

Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

Ingenieur Cyriel Notteboom (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef in 2014 een pakjesdrone: de VertiKUL, samen met studiegenoot Menno Hochstenbach. Vandaag werkt hij voor Amazon.

Verhuisplannen voor SKF Benelux

Deze zomer verhuist de Nederlandse SKF vestiging van Nieuwegein naar een nieuwe locatie in Houten, waar zich ook het vernieuwde SKF Experience Center en het Global R&D center zal gevestigd worden. De Belgische vestiging verhuist dit najaar naar Diegem. Ook daar komt een SKF Experience Center en een nieuw trainingscentrum. >>

Partners