3D printing is populair in Japan (+video)

Bedrijfsnieuws 2/01/2013 12:03:53

3D printing voor de doe-het-zelver en de professional wordt populair in Japan.

Lees hieronder verder   
Verwant

Siemens heeft Amerikaanse softwareontwikkelaar overgenomen

Ontwikkeling programmeerbare zachte actuatoren (+video)

Sandvik toont eerste 3D-geprinte diamant

Eerste Metal3D Challenge awards uitgereikt

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

Limburgse bedrijven gebaat bij unieke 3D-printing infrastructuur

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(12/12) Groei Fanuc Benelux aanleiding tot investering in nieuw bedrijfspand

(11/12) 2X scherper beeld door combinatie microscopie­technieken

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET-- - 3D printing wordt steeds populairder in Tokyo, meldt de Nederlandse Innovatie-Attaché Paul op den Brouw. Hij illustreert dit met enkele frappante voorbeelden.

*De ‘Maker Faire 2012’ in Tokio richt zich op de doe-het-zelver en de professional die eigen producten ontwerpen en maken. De “maker” beweging in Japan groeit. Ze vindt plaats in het Miraikan, het National Museum of Emerging Science and Innovation. Er vinden sessies plaats op het gebied van RepRap 3D printers. Er zijn allerlei ruimten voor makers en gebruikers, voor ornithopters en computing, voor solderen en een hele serie handvaardigheid workshops.

*In oktober opende 3-D printer distributeur, iGuazu Corp., in Shibuya zijn Cube showroom met allerlei apparaten. En vlakbij de Cube showroom is FabCafe gevestigd, dat eigendom is van Loftwork Inc. Hier wordt gebruik gemaakt van een laser snijder om met de computer gemaakte ontwerpen te maken. De 2 bedrijven, Loftwork en iGuazu, bieden samen cursussen aan die vooral bij vrouwen erg in trek blijken.

*Tokyo’s Gyre Art Gallery onthulde onlangs zijn nieuwe 3D shashin-kan machine. In plaats van vier fotootjes uit een fotocabine, maakt deze machine 3-D miniaturen van personen die plaats nemen voor het apparaat. Met behulp van een 3D scan van het hele lichaam wordt via 3-D printing een figuurtje geproduceerd van 10, 15 of 20 cm lang. Het figuurtje wordt vervolgens nauwkeurig beschilderd en na een maand afgeleverd aan de klant.

*In de kliniek Hiro-o Ladies vervangen 3D in hars uitgevoerde afbeeldingen van een foetus nu de ultrasone babyplaatjes van vroeger. De 3-D printer is afkomstig van het bedrijf Fasotec en creëert ‘Tensi no Katachi’ (‘Vorm van een Engel’) in allerlei vormen en Maten, als presse-papier. De foetus zweeft in helder luciet, geproduceerd via een dubbele hars extruder. Kostprijs: iets meer dan duizend euro.

*Onlangs opende FabLab Shibuya. FabLab heeft een wereldwijd netwerk van ongeveer 130 locaties waar het publiek toegang heeft tot allerlei maak- en productie machines. FabLab “wil het voor iedereen makkelijker maken om dingen te maken”.

*Harumaki Project Corp. heeft een viertal kantoorruimten in Tokio: zogenaamde ‘co-labs’, die gebruikt worden door creatieve professionals voor het maken van bepaalde producten. En in Shibuya heeft het bedrijf onlangs een zogenaamde ‘co-factory’ geopend. Het bedrijf maakt vaak producten, of helpt er te maken, voor gemeentelijke overheid en particuliere bedrijven.<< (KV)(foto Weirdasianews)

Video: ‘Tensi no Katachi’ (‘Vorm van een Engel’)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ontwikkeling nieuwe biologische oppervlakte-actieve stoffen

Het Frans-Belgische onderzoeksteam ValBran produceert oppervlakte-actieve stoffen met een hoge toegevoegde waarde uit zemelen, het omhulsel van tarwekorrels, voor onder meer Ecover.

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

Clement Merckling, principal member of technical staff bij imec, krijgt van de Europese Research Council een prestigieuze Consolidator Grant voor de uitwerking van zijn project NOTICE.

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Converge analyseerde een grote hoeveelheid data over betonverharding om een systeem te bouwen dat kunstmatige intelligentie inzet om het verhardingsproces van beton te voorspellen.

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

Het Europese project PASSAnT lanceerde onlangs een nieuwe beveiligingstool voor havens: slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen.

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners