• 18/12/2012

Gasdetectiesysteem MC600: mogelijkheden van groot systeem - persbericht

‘Compact, maar toch met de mogelijkheden van een groot systeem. Om die reden heb ik een bedrijf in de semiconductorindustrie de gasdetectie-apparatuur van General Motonitors geadviseerd.

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Jan Vermaat, inside sales engineer HITMA Process )

Als tijdens de productie kooldioxide vrijkomt, dan wordt dat gedetecteerd. En als de kooldioxide de zuurstof verdringt, kan het gebrek aan zuurstof ook worden gedetecteerd.

Normen
In schone lucht zit 0,04 procent koolstofgas. Als dat percentage boven de drie procent komt, kan er al een verstikkende werking optreden met symptomen als hoofdpijn, ademnood en duizeligheid. Bij zuurstof moet het percentage vooral niet te laag zijn.

Normale omgevingslucht bevat 20,9 procent zuurstof. Als dat onder de 19,5 procent zakt, spreken we van zuurstofarme lucht. Een zuurstofconcentratie van minder dan 16 procent is voor de mens levensgevaarlijk.

Compact en flexibel gasdetectiesysteem
Behalve dat we klanten adviseren over de detectie van giftige en brandbare gassen, geven we ook aan hoeveel sensoren in een bepaalde ruimte geplaatst dienen te worden. In dit specifieke geval waar de productieruimten relatief klein zijn, 4 bij 5 meter, zijn dat er gemiddeld vier per ruimte.

Het voordeel van het geadviseerde gasdetectiesysteem van General Motors is dat het aantal nog kan worden uitgebreid tot maximaal zes sensoren per MC600. Nog een pré van het systeem is dat het compact is en daardoor weinig ruimte nodig is om de kast te plaatsen.

Koppeling met controlekamer
De controlekast die in de productieruimte hangt, zet het signaal direct door naar de controlekamer, als er iets aan de hand is.

Bovendien geeft de controlekast zelf ook een signaal af als de gedetecteerde CO2 en O2 buiten de normen valt. Dat wordt ter plekke zichtbaar door een zwaailicht en een hard geluid dat uit een hoorn schalt.

Andere toepassingsmogelijkheden
Dit gasdetectiesysteem is een vast onderdeel van ons productieassortiment en wordt behalve in de semiconductorindustrie in veel andere industrieën gebruikt. Wij leveren het bijvoorbeeld aan waterzuiveringsinstallaties waar er zwavelgas mee wordt gedetecteerd.

Een ander toepassing is de petrochemie waar het wordt gebruikt om in analysehuizen gaslekkage te detecteren. Door middel van een zwaailicht en hoorn worden de operators gealarmeerd.

Installatie en kalibratie
Behalve dat wij klanten apparatuur adviseren die geschikt is voor hun specifieke bedrijfssituatie, zorgt onze serviceafdeling ook voor kalibratie en inbedrijfname van het systeem.

Na de kalibratie worden de alarminstellingen gecheckt. Wij zijn er dan best trots op dat HITMA Process als bedrijf erkend is om daarbij ook een kalibratierapport af te geven.

HITMA Process kan daarna (meer) jaarlijks controle uitvoeren. Daarmee leveren wij een totaalpakket van advies, het leveren van de apparatuur en systemen, tot inbedrijfname en de jaarlijkse controle plus certificering.‘


Over HITMA Process
Het assortiment van HITMA Process bestaat uit afsluiters, drukbeveiliging, gasdetectie, procesinstrumentatie. HITMA Process is een zusteronderneming van HITMA Filtratie, HITMA Instrumentatie en HITMA UltraPure en onderdeel van HITMA Groep.

Meer informatie:
België: www.hitma-process.be
Nederland: www.hitma-process.nll

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Hitma Process


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.