• 29/11/2012
  • |     BB

Wessanen sluit snackfabriek in Deurne: min 110 banen

Royal Wessanen herstructureert en sluit de Favory snackfabriek in Deurne. Dat gaat gepaard met 110 ontslagen.

Trefwoorden: #Beckers, #Bicky, #Favory, #Merckens, #wessanen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Royal Wessanen, CEO Piet Hein Merckens )

ENGINEERINGNET -- Wessanen maakt bekend zijn Europese en 'Frozen Foods'-activiteiten te saneren. Daardoor moeten zowat 300 full time medewerkers afvloeien.

Als onderdeel van de herstructurering worden de Beckers- en Favory-activiteiten samengevoegd tot één organisatie 'om de marktpositie in de Benelux te versterken, de winstgevendheid te verhogen en flexibeler te kunnen inspelen op de (huidige) uitdagende omstandigheden', zo meldt het bedrijf op zijn website.

'De snackfabriek in Deurne zal in maart 2013 gesloten worden', aldus Wessanen, 'wat ongeveer 110 job-equivalenten zal beïnvloeden en gepaard zal gaan met een kost van ongeveer 14 miljoen euro'.

Vanaf de tweede helft van 2013 moet dit naar verluidt leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 5 miljoen euro.

Naast de ontslagen in Deurne (nabij Antwerpen), verdwijnen in de overige vestigingen in Europa nogmaals 190 banen. In totaal wil de onderneming naar eigen zeggen vanaf 2014 zo jaarlijks 15 miljoen euro kosten besparen.


ACHTERGROND
Royal Wessanen is een voedingsproducent met een omzet van 594 miljoen euro in 2011 en een personeelsbestand van 1.600 medewerkers. Het bedrijf heeft vestigingen in Frankrijk, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Het is bij ons bekend van onder meer de snackmerken Beckers en Bicky. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.