• 28/11/2012
  • |     BB

70 ontslagen bij Imtech Projects Brussel

Imtech Belgium laat weten dat 70 jobs te laten afvloeien in zijn business unit Imtech Projects Brussel. De andere Belgische onderdelen zouden niet betrokken zijn bij de herstructurering.

Trefwoorden: #imtech, #Imtech Projects Brussel, #Jean Muls

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET – De technische dienstenleverancier Imtech deelt mee 'als gevolg van aanhoudende en bijzonder moeilijke omstandigheden op de Brusselse markt en de daaruit voortvloeiende opeenvolgende verliezen, de capaciteit van de business unit Imtech Projects Brussel (gespecialiseerd in HVAC, sanitair en elektrotechniek) aan te passen aan de vereisten van de Brusselse markt'.

Concreet betekent dit dat in totaal 70 jobs - 20 bedienden en 50 arbeiders - gefaseerd zullen verdwijnen in de loop van 2013.

Het bedrijf stelt nadrukkelijk 'dat de andere onderdelen van Imtech in België hierbij niet betrokken zijn en zich met succes ontwikkelen in hun respectievelijke markten'. Imtech telt in België ongeveer 1.200 werknemers.

Jean Muls, CEO Imtech Belgium: ‘De Brusselse markt maakt sedert meerdere opeenvolgende jaren een bijzonder moeilijke periode door die gekenmerkt wordt door grote leegstand van kantoorgebouwen, weinig nieuwe investeringen en een scherpe concurrentiestrijd. Dit resulteert in aanhoudende en steeds intensere druk op de prijzen. Verbetering hiervan wordt niet verwacht."

Imtech Projects Brussel maakt naar verluidt al jaren opeenvolgende verliezen. "Daarenboven concentreren nieuwe investeringen zich op residentiële projecten en nieuwbouw of reconversie van kantoorgebouwen, hetgeen minder werk betekent voor een hoogwaardige multi-technische dienstverlener als Imtech."

"Imtech Projects Brussel moet zich aan deze marktrealiteit aanpassen en dient bijgevolg haar capaciteit aan te passen om haar toekomst zeker te stellen", aldus nog Jean Muls.

De technisch dienstverlener liet eind oktober (2012) al weten 900 banen te zullen wegsnijden in de Benelux, Spanje en de maritieme divisie wegens een 'onaanvaardbare onevenwichtigheid in de resultaatontwikkeling'.


LEES OOK
Technisch diensverlener Imtech kondigt 900 ontslagen aan
https://engineeringnet.be/belgie/detail_belgie.asp?Id=901

ACHTERGROND
Imtech Belgium maakt deel van Royal Imtech N.V., een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met 29.000 medewerkers realiseert het bedrijf opbrengsten van ruim 5,1 miljard euro op jaarbasis. Het heeft naar eigen zeggen 'sterke posities in de markten gebouwen en industrie in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa, Zweden, Noorwegen, Finland, de UK, Ierland, Spanje en Turkije, alsmede op de Europese markten van ICT en traffic en in de mondiale maritieme markt'.