• 20/11/2012
  • |     BB

GE huldigt nieuwe 'zero discharge'-installatie in Herentals in

Geavanceerde controlekamer volgt productieprocessen van chemicaliën in nieuwe 'zero discharge'-installatie van GE in Herentals op. Sinds 2010 steeg het aantal werknemers op de site met 17%.

Trefwoorden: #ge, #GE Water & Process Technologies, #Jan Peeters, #Peter Geuns, #Robert Faucher, #Teixeira, #zero discharge

Lees verder

Nieuws

( Foto: GE )

ENGINEERINGNET.BE -- GE Water & Process Technologies heeft de installaties op zijn site in Herentals stevig uitgebreid. De nieuwe installatie produceert chemicaliën voor waterzuivering, afvalwaterbehandeling en processystemen voor hoofdzakelijk industriële afnemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe chemische fabriek is de technologisch geavanceerde controlekamer waar de productieprocessen van de chemicaliën nauwgezet worden gecontroleerd en opgevolgd.

Deze technologie, een primeur voor GE, zorgt voor kortere cyclustijden en een naar verluidt 'ongeëvenaard hoog niveau van veiligheid en milieubescherming'. De fabriek is namelijk een zogeheten 'zero discharge'-vestiging: zij loost geen afvalwater en hergebruikt alle water voor haar eigen operationele behoeften.

In totaal stijgt door de recente uitbreiding de productiecapaciteit van de fabriek tot ongeveer 27.000 ton per jaar. De plant bevindt zich op een terrein van 315 hectare en er werken meer dan 130 personeelsleden.

“GE is al ruim 50 jaar actief in België en blijft hier investeren. Dit blijkt nogmaals uit de uitbreiding van onze activiteiten in verband met water- en procestechnologieën in Herentals. Op deze manier dragen wij bij tot de economische toekomst van België,” stelde Roland Teixeira, Country Executive van GE in de Benelux tijdens de inhuldiging in het bijzijn van diverse prominenten (foto).

Niet onbelangrijk: sinds 2010 heeft GE het aantal werknemers van zijn afdeling waterchemicaliën in België met 17% verhoogd.

In België heeft GE meer dan 900 medewerkers in ruim 10 vestigingen: fabrieken, R&D-centra en 'Centers of Excellence'. Het Europese hoofdkantoor van GE bevindt zich bovendien in Brussel.


OP DE FOTO
Vlnr: Peter Geuns (Technology Leader EMEA Water & Process Technologies), Jan Peeters (burgemeester van Herentals), Ronald Teixeira (Country Executive van GE in de Benelux), Robert Faucher (Chargé d’Affaire van de ambassade van de Verenigde Staten bij het koninkrijk België).

ACHTERGROND
GE Power & Water is de grootste industriële afdeling van GE en omvat zeven business units: Aeroderivative Gas Turbines, Gas Engines, Nuclear Energy, Power Generation Services, Renewable Energy, Thermal Products en Water & Process Technologies. Power & Water. Het hoofdkantoor bevindt zich in Schenectady in de staat New York.