• 12/11/2012
  • |     BB

Umicore beslist nieuwe katalysatorfabriek in China te bouwen

Umicore maakt plannen bekend voor bouw van katalysatorfabriek voor specifiek zware dieselvoertuigen in China.

Trefwoorden: #china, #Jörg von Roden, #Suzhou, #umicore

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De nieuwe faciliteit zal in de buurt van Umicore’s bestaande katalysatorenfabriek en technologieontwikkelingscentrum in het Suzhou Industrial Park gebouwd worden. De productie zal naar verwachting in het begin van 2014 opstarten.

De faciliteit zal specifiek Selective Catalytic Reduction systems produceren voor de nabehandeling van stikstofoxiden (NOx) in uitlaatgassen, zoals bepaald door de nieuwe China IV emissienormen die van kracht worden in juli 2013.

Umicore ziet duidelijk brood in de regio: de Chinese HDD markt staat bekend als de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks.

Vooraleer de beslissing te nemen, had Umicore zich bovendien al verzekerd van voldoende bezetting van de productiecapaciteit door meerdere contracten voor HDD-motorplatformen die voldoen aan deze nieuwe normen af te sluiten, meldt het bedrijf in een persbericht.

Jörg von Roden, Senior Vice-President voor Umicore’s autokatalysatorenactiviteit in Azië en Oceanië: "In combinatie met ons onlangs geopend technologieontwikkelingscentrum in Suzhou, kunnen we nu een volledige waaier aan ontwikkelings- en productiediensten voor autokatalysatoren in China aanbieden voor zowel de personenwagen- als de zware dieselvoertuigenmarkt."