• 18/10/2012
  • |     BB

Bekaert Textiles breidt via overname uit in Zuidwest-Europa

Bekaert Textiles meldt overname van Enbasa Laval, een concurrent in Zuidwest-Europa. Daardoor versterkt het Waregemse bedrijf zijn positie in die regio.

Trefwoorden: #Bekaert Textiles, #enbasa, #Enbasa Laval, #matrastijk

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bekaert Textiles )

ENGINEERINGNET.BE -- Het overgenomen Enbasa Laval produceert geweven en gebreide matrastijk en heeft daarnaast ongeveer 15% speciale technische stoffen.

Het familiebedrijf, eigendom van Xavier Ballús en zijn familie, is het resultaat van een vroegere fusie van het Spaanse Enbasa en het Franse Coutils de Laval. Het stelt ongeveer 80 mensen te werk.

Bekaert Textiles ziet de overname vooral in het kader van een betere aanwezigheid in de lokale markten in de regio Zuidwest-Europa: productie- als opslagmogelijkheden ter plaatse, kortere levertijden, snellere uitvoering van spoedorders.

Enbasa Laval zal zijn bestaande activiteiten naar verluidt voortzetten, maar eveneens fungeren als productie- en distributiecentrum voor de Bekaert Textiles producten in de regio.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Bekaert Textiles Group maakt textiele matrastijk. De groep heeft 3 vestigingen in Europa: in het West-Vlaamse Waregem, Turkije en Tsjechië. Daarnaast draagt Bekaert z’n global footprint uit met vestigingen in de Verenigde Staten, Mexico, Argentinië, Australië en China.