• 09/10/2012
  • |     BB

iMinds (ex-IBBT) wil meer sociologen aantrekken

Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie schrijft 'ICT-innovatie die vertrekt vanuit mensen' in zijn doelstellingen.

Trefwoorden: #ibbt, #iminds, #ingrid lieten

Lees verder

Nieuws

( Foto: iMinds, campagnebeeld )

ENGINEERINGNET.BE -- IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie dat in opdracht van de Vlaamse overheid innovatie binnen ICT stimuleert, wil zich een nieuw imago toemeten.

Eentje dat beter past bij zijn ambities om 'de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken'. En daar past, aldus de organisatie, een nieuwe naam bij: iMinds.

iMinds stelt nu vooral ingenieurs – zo'n 800 – te werk, maar de impact van informatica op de maatschappij is al lang niet meer beperkt tot louter technologie, stelt het instituut. Toch zijn er bij iMinds 'maar' 200 researchers die niet-technologische aspecten bestuderen en sociologische onderzoeken verrichten. Daar moet verandering in komen.

Daarom wil het instituut onderzoekers uit de hele wereld aantrekken. Niet alleen ICT-specialisten, maar researchers en ondernemers 'van wereldklasse en met diverse achtergronden' die – binnen en buiten iMinds – kunnen meewerken aan de creatie van meer welvaart in Vlaanderen.

Vlaams minister Ingrid Lieten: “In de nieuwe convenant die we samen met iMinds uitwerkten voor de periode 2012-2016 heb ik er dan ook voor gekozen om de maatschappelijke en economische impact in Vlaanderen van iMinds nog verder te benadrukken."

"We drukken samen de ambitie uit om vanuit ICT innovatie een katalysator te bieden voor vernieuwing in andere maatschappelijk relevante sectoren, zoals gezondheidszorg, media, energie, enz. En dit dankzij de kruisbestuiving tussen de verschillende sectoren, gezichtspunten en expertisedomeinen.”