• 10/09/2012

Arcadis bestudeert transport over water in Brazilië

Arcadis heeft een contract getekend met het Braziliaanse ministerie van Transport over de levering van een strategisch plan voor het binnenlandse transport over water in dat land.

Trefwoorden: #Arcadis, #Brazilië, #drinkwater, #leidingwater

Lees verder

Nieuws

( Foto: UNDP/IPC-IG )

ENGINEERINGNET -- De waarde van dit contract is ongeveer 2,7 miljoen euro en wordt deels uitgevoerd via de specialisten van Arcadis Nederland.

De Wereldbank is medefinancier van dit project. In dat strategische plan staan aanbevelingen en actieplannen voor de korte, middellange en lange termijn. Het bedrijf levert tevens advies over organisatorische en juridische aspecten. Dat maakte het bedrijf zondag bekend.

Brazilië heeft een imposant watersysteem. De rivieren hebben een totale lengte van ongeveer 60 duizend kilometer. Daarvan is 42 duizend kilometer potentieel bevaarbaar en wordt slechts 13 duizend kilometer gebruikt voor commerciële doeleinden.

Van dit watersysteem maken transporteurs veel minder gebruik dan de capaciteit toelaat. Het vervoer over water is tegenwoordig ongeveer 13 procent van het totale volume. Het merendeel van het transport geschiedt over wegen en rails.

De Braziliaanse overheid wil het transport over water aanmoedigen, want het wordt gezien als meer duurzaam, goedkoper en veiliger. Daarvoor moet het volume stijgen van de 13 procent nu tot 29 procent binnen twintig jaar.

Ons Nederlands-Braziliaans team voert deze klus in nauwe samenwerking met het technische team van het ministerie van Transport binnen driehonderd dagen uit. Het betekent een zware inspanning op het gebied van projectmanagement en een erg intense en open communicatie naar de klant toe.


(GL)