• 01/08/2012
  • |     BB

Gimv verstrekt groeikapitaal aan Nederlandse ARS T&TT

Gimv heeft een belang van 25 procent genomen in ARS T&TT, een belangrijke speler in de Nederlandse markt op het gebied van Intelligent Transport Systems (ITS).

Trefwoorden: #ARS T&TT, #GIMV, #groeikapitaal

Lees verder

b2b

( Foto: ARS T&TT )

ENGINEERINGNET -- ARS T&TT werd in 1998 opgericht door Jan Linssen. Het bedrijf ging reeds in 2000 van start met activiteiten in India en was daardoor een pionier in zijn vakgebied.

ARS T&TT ontwikkelt Intelligent Transport Systems (ITS), geïntegreerde systemen voor verkeersmonitoring, verkeersmanagement en tolheffing.

Het bedrijf wist in het verleden onder meer contracten in de wacht te slepen van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), Nederlandse Spoorwegen (NS), Rijkswaterstaat, Trafikverket (Zweden) en Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL), één van de drie grootste oliemaatschappijen in India.

Sander van Vreumingen, Executive Investment Manager bij Gimv: "We zijn enthousiast over het potentieel van de onderneming om voordeel te halen uit de verwachte groei in Europa en Azië”.

In het hoofdkantoor van het bedrijf in Den Haag werken in totaal 160 FTEs. Daarnaast beschikt het over een kantoor in Trivandrum (India).

Voor 2012 verwacht de onderneming een omzet van ongeveer 24 miljoen EUR. Het doel is naar verluidt 'om in de komende vijf jaar de omvang van de onderneming te verdubbelen, zowel wat omzet als cashflow betreft'.

Er werden geen verdere financiële details over deze transactie bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Verwacht wordt dat de ITS-markt wereldwijd meer dan 10% per jaar zal groeien. Sterke onderliggende langetermijntrends hiervoor zijn onder meer de toenemende mobiliteit, de noodzaak van een daling van de filekosten en de uitstoot van broeikasgassen, het verhogen van de verkeersveiligheid en de kostenefficiëntie van ITS-oplossingen ten opzichte van nieuwe infrastructuur.