Gimv verstrekt groeikapitaal aan Nederlandse ARS T&TT

b2b 1/08/2012 8:46:45

Gimv heeft een belang van 25 procent genomen in ARS T&TT, een belangrijke speler in de Nederlandse markt op het gebied van Intelligent Transport Systems (ITS).

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(27/2) Onbemande drone doorkruist de stratosfeer

(27/2) Plannen voor eerste industriële power-to-gas installatie in Zeebrugge

(25/2) 8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

(24/2) Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- ARS T&TT werd in 1998 opgericht door Jan Linssen. Het bedrijf ging reeds in 2000 van start met activiteiten in India en was daardoor een pionier in zijn vakgebied.

ARS T&TT ontwikkelt Intelligent Transport Systems (ITS), geïntegreerde systemen voor verkeersmonitoring, verkeersmanagement en tolheffing.

Het bedrijf wist in het verleden onder meer contracten in de wacht te slepen van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), Nederlandse Spoorwegen (NS), Rijkswaterstaat, Trafikverket (Zweden) en Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL), één van de drie grootste oliemaatschappijen in India.

Sander van Vreumingen, Executive Investment Manager bij Gimv: "We zijn enthousiast over het potentieel van de onderneming om voordeel te halen uit de verwachte groei in Europa en Azië”.

In het hoofdkantoor van het bedrijf in Den Haag werken in totaal 160 FTEs. Daarnaast beschikt het over een kantoor in Trivandrum (India).

Voor 2012 verwacht de onderneming een omzet van ongeveer 24 miljoen EUR. Het doel is naar verluidt 'om in de komende vijf jaar de omvang van de onderneming te verdubbelen, zowel wat omzet als cashflow betreft'.

Er werden geen verdere financiële details over deze transactie bekendgemaakt. << (BB) (foto: ARS T&TT )

ACHTERGROND
Verwacht wordt dat de ITS-markt wereldwijd meer dan 10% per jaar zal groeien. Sterke onderliggende langetermijntrends hiervoor zijn onder meer de toenemende mobiliteit, de noodzaak van een daling van de filekosten en de uitstoot van broeikasgassen, het verhogen van de verkeersveiligheid en de kostenefficiëntie van ITS-oplossingen ten opzichte van nieuwe infrastructuur. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Kwaliteit Belgische wegeninfrastructuur scoort niet goed

Het World Economic Forum heeft ook voor 2019 zijn ‘The Global Competitiveness Report’ gepubliceerd. In dit rapport vinden we terug hoe 141 landen scoren op verschillende domeinen.

Onze sector wordt gekenmerkt door een aantal complexe evoluties

Advies- en ingenieursbureaus komen in aanraking met uitdagingen waarvan de impact veel breder gaat dan enkel het domeinspecifieke. Zoals bijvoorbeeld klimaatuitdagingen en energietransitie.

HUGSI: Hoe groen is de stad? - artikel

Groene ruimten zijn de longen van de stad. Met de urbanisatie is het verbeteren van de luchtkwaliteit niet van de minste uitdagingen. Maar ook het beheersen van overstromingsrisico’s.

Quantumsleutel beschermt glasvezel tegen datadiefstal

UTwente heeft een beveiliging voor ‘multi-mode’ glasvezels ontwikkeld, die is gebaseerd op het quantumkarakter van licht, waarin een enkel foton een heel alfabet kan representeren.

Brussels Airport wil uitstoot ultrafijnstof verder verlagen

De luchthaven gaat onder meer het gebruik van modernere en minder belastende toestellen nog verder stimuleren via gedifferentieerde tarieven op basis van uitstoot en geluid.

Imec voorziet elektronische pil van kleine radiozender

Imec presenteert deze week op ISSCC 2020, een internationaal gerenommeerde conferentie rond elektronica, de eerste kleine radiozender voor elektronische pillen.

3D-reproducties: de juridische valkuilen (slot) - column

Dit derde en laatste deel gaat na hoe het commercialiseren van 3D-reproducties kan getoetst worden aan het tekeningen- en modellenrecht maar vooral ook hoe het zit met het auteursrecht.

Savaco neemt sectorgenoot IT-Care over

De overname van IT-Care, cloud integrator uit Poperinge, die vandaag werd aangekondig past volledig in de vooropgestelde groeiambities van Savaco, IT-dienstverlener uit Kortrijk.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners