Sirris voert derde meer innovatieprojecten uit

Economie 15/06/2012 9:39:37

Sirris, het collectief kenniscentrum van de Belgische technologische industrie, heeft een uitstekend 2011 achter de rug.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Energy Efficiency in Industry

Building 904, Technologiepark, Zwijnaarde

van 9/05/2017 tot 12/12/2017

Club continu verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

maandag 23 oktober 2017

Studiedag "Verbinden van ongelijksoortige materialen"

BluePoint Brussels

dinsdag 24 oktober 2017

Haal geld uit uw industrieel afval

Berchem

dinsdag 24 oktober 2017

Expert in lean en productiemanagement

Tramstraat 63 - 9052 Gent

woensdag 25 oktober 2017

EP&C: Gratis workshop patent aanvragen

Turnhout

woensdag 25 oktober 2017

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Nieuw innovatief bedrijfsnetwerk Offshore Energie opgericht

Keuze van de redactie

(18/10) imec en de UGent openen testruimte voor smart home toepassingen

(16/10) Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

(12/10) Onderzoekers leggen ontstaan van huidmelanoom bloot

(10/10) Plak voor diepe geothermiecentrale van VITO in Mol

(5/10) Materialise groeit met reuzenstap in metaal printen

(2/10) Dual fuel baggerschip ‘Scheldt River’ gedoopt bij DEME

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Het aantal industriële innovatieprojecten waarbij Sirris als technologische partner was betrokken, nam vorig jaar met 34 procent toe, goed voor een recordomzet van 6 miljoen euro.

Steeds meer Belgische bedrijven versterken hun O&O-afdeling en maken daarbij ook meer gebruik van de verschillende diensten zoals begeleiding, advies en labo’s van Sirris.

“Een hoopvolle en toekomstgerichte keuze van onze bedrijven, want zij die innoveren, staan sterker op de exportmarkten,” zegt Jos Pinte, algemeen directeur van het centrum.

“Onze leden hebben heel duidelijk begrepen dat innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten de basis zijn om in de steeds meer mondiale economie te overleven,” aldus algemeen directeur Jos Pinte naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag 2011.

Vorig jaar maakten 1.700 verschillende ondernemingen gebruik van deze diensten. Het technologiecentrum voerde liefst 4.700 interventies uit. In 2.500 gevallen ging het om het verlenen van gratis advies, in 2.200 gevallen om betalende projecten en diensten.

Om nog beter te beantwoorden aan de noden van haar leden, opende het vorig jaar een derde Application Lab, SMALL Lab, toegewijd aan microfabricatie.

"De tijd dat men jaren aan een ontwikkeling werkt, is voorbij,” aldus algemeen directeur Jos Pinte. “Onderzoek moet zeer gericht zijn en snel tot resultaten leiden. Onze Labs zijn perfect uitgerust om de bruikbaarheid en toepasbaarheid van nieuwe technologieën uit te testen en worden dan ook gretig gebruikt.”

Het bedrijf zette vorig jaar ook een nieuwe stap in zijn internationalisering met de oprichting van Creator, een netwerk met Finse en Franse technologiepartners.

Ook werd het visionaire en ambitieuze concept Factory of the Future in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering ontwikkeld. Dat project wordt dit jaar uitgerold.

Dat innovatie loont, bleek vorig jaar uit het feit dat de Belgische technologiesectoren hun productie met gemiddeld 11% zagen stijgen. De export naar de buurlanden steeg met 15%, die naar de BRIC-landen en andere groeimarkten zelfs met 45%. << (GL) (foto: Sirris, Jos Pinte)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Biomedische starter ontwikkelt biomarkers voor alzheimerdiagnose

De biomedische starter Epilog (een spin-off van de UGent, imec) gaat samenwerken met de UAntwerpen en wil op korte termijn biomarkers voor de ziekte van Alzheimer ontwikkelen.

Innovatie: we zijn goed, maar niet top - column

Vlaanderen is één van de tien meest innovatieve regio's in Europa. Dat blijkt uit een vergelijkende studie door Agoria. We moeten onze ambities opschroeven en tegen 2025 mikken op de top 5.

Goedkeuring uitbreiding ontmantelingsvergunning Belgoprocess

Belgoprocess, het bedrijf dat instaat voor het beheer van radioactief afval, diende de aanvraag voor deze uitbreiding van de vergunning in de zomer van 2016 in. Deze werd nu goedgekeurd.

Netbeheerders lanceren gratis lespakket over energie en energiebesparing

Netbeheerders Elia, Eandis en Infrax hebben ElectriCITY, een lespakket en speldoos over energie en energiebesparing voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar, gelanceerd.

Help, de voorraad technici is opgebruikt - invitatie

Gemotiveerde techniekers, met de juiste kennis en gepaste vaardigheden, zijn cruciaal voor de operationele slagkracht van uw onderneming. Maar helaas zijn ze bijzonder dun gezaaid.

UHasselt en Qatar University gaan samenwerken

Het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt gaat samenwerken met Qatar University. Rector Luc De Schepper en een Qatarese delegatie ondertekenden hiervoor een Memorandum of Understanding.

Sonaca gaat voor computergestuurd onderhoud - artikel

Vier jaar geleden won Claude Schuler bij Sonaca de maintenance award voor zijn doortastende en innovatieve aanpak. Ondertussen is het luchtvaartbedrijf alleen maar gegroeid.

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

Arkite, een snelgroeiend Industrie 4.0 bedrijf, heeft in een tweede financieringsronde meer dan 1,6 miljoen euro extra kapitaal opgehaald onder leiding van Capricorn Venture Partners.

Miniatuur Neptune
servobesturing

De Neptune servobesturing behoort tot het standaard pakket van Ingenia, maar is met een afmeting van 40 x 40 mm alles behalve standaard te noemen. Met dit zeer compacte formaat behoort deze besturing tot de kleinste van de wereld. Lees snel meer over deze besturingen!

Moderne look & feel met TwinCAT HMI

UCLL en Pukkelpop gaan samen voor duurzaamheid: de gloednieuwe TwinCAT HMI van Beckhoff Automation wordt gebruikt voor de visualisatie van de prestaties van de zonnepannelen en batterijen. Hiermee realiseerde UCLL een energieneutrale stand op Pukkelpop. >>

Partners

Partners