Sirris voert derde meer innovatieprojecten uit

Economie 15/06/2012 9:39:37

Sirris, het collectief kenniscentrum van de Belgische technologische industrie, heeft een uitstekend 2011 achter de rug.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

ie-net ingenieursvereniging-opleiding 'van ingenieur tot manager'

Ingenieurshuis, Antwerpen

van 27/11/2017 tot 26/03/2018

Expert in lean en productiemanangement module 4: Leidinggeven en teamcoaching

SBM Gent

van 31/01/2018 tot 21/02/2018

Expert in onderhoudsmanagement: Technische documentatie en wisselstukkenbeheer

SBM Gent

van 1/02/2018 tot 22/02/2018

METAV 2018

Messe Düsseldorf

van 20/02/2018 tot 24/02/2018

INE - Indumation Network Event

Brabanthal Leuven

donderdag 22 februari 2018

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(20/2) Bouw UGent-VIB onderzoeksgebouw FSVM II van start gegaan

(19/2) VIL project onderzoekt de meerwaarde van blockchain in supply chains

(15/2) IBM/Sagemcom gekozen voor productie digitale meters

(14/2) Onderzoek: voorkomen dat 3D-geprinte muren inzakken of omvallen

(12/2) Privacycommissie geeft positief advies voor digitale meters

(12/2) Philippe Bertrand ontvangt prestigieuze cardiologieprijs

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Het aantal industriële innovatieprojecten waarbij Sirris als technologische partner was betrokken, nam vorig jaar met 34 procent toe, goed voor een recordomzet van 6 miljoen euro.

Steeds meer Belgische bedrijven versterken hun O&O-afdeling en maken daarbij ook meer gebruik van de verschillende diensten zoals begeleiding, advies en labo’s van Sirris.

“Een hoopvolle en toekomstgerichte keuze van onze bedrijven, want zij die innoveren, staan sterker op de exportmarkten,” zegt Jos Pinte, algemeen directeur van het centrum.

“Onze leden hebben heel duidelijk begrepen dat innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten de basis zijn om in de steeds meer mondiale economie te overleven,” aldus algemeen directeur Jos Pinte naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag 2011.

Vorig jaar maakten 1.700 verschillende ondernemingen gebruik van deze diensten. Het technologiecentrum voerde liefst 4.700 interventies uit. In 2.500 gevallen ging het om het verlenen van gratis advies, in 2.200 gevallen om betalende projecten en diensten.

Om nog beter te beantwoorden aan de noden van haar leden, opende het vorig jaar een derde Application Lab, SMALL Lab, toegewijd aan microfabricatie.

"De tijd dat men jaren aan een ontwikkeling werkt, is voorbij,” aldus algemeen directeur Jos Pinte. “Onderzoek moet zeer gericht zijn en snel tot resultaten leiden. Onze Labs zijn perfect uitgerust om de bruikbaarheid en toepasbaarheid van nieuwe technologieën uit te testen en worden dan ook gretig gebruikt.”

Het bedrijf zette vorig jaar ook een nieuwe stap in zijn internationalisering met de oprichting van Creator, een netwerk met Finse en Franse technologiepartners.

Ook werd het visionaire en ambitieuze concept Factory of the Future in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering ontwikkeld. Dat project wordt dit jaar uitgerold.

Dat innovatie loont, bleek vorig jaar uit het feit dat de Belgische technologiesectoren hun productie met gemiddeld 11% zagen stijgen. De export naar de buurlanden steeg met 15%, die naar de BRIC-landen en andere groeimarkten zelfs met 45%. << (GL) (foto: Sirris, Jos Pinte)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Kaspersky Lab Europa kiest Ilijana Vavan als Managing Director

Ilijana Vavan heeft onlangs de functie van Managing Director voor Kaspersky Lab Europa opgenomen. Zij heeft bijna 25 jaar ervaring in de IT-sector en stapt over van Oracle.

VIL project onderzoekt de meerwaarde van blockchain in supply chains

In het nieuwe project 'Blockchain in supply chains' gaat VIL op zoek naar de meerwaarde van deze technologie ten opzichte van bestaande state-of-the-art track & trace oplossingen.

Bezoek StocExpo Europe 2018 in Rotterdam - invitatie

StocExpo Europe, de toonaagevende vakbeurs en conferentie voor de tank terminal industrie, keert terug naar Rotterdam op 20-22 maart en sterker dan ooit met nieuwe features voor 2018.

Trends in automatisering: IT palmt productieruimte in - artikel

Na SPS IPC in Frankfurt trekt de mist rond Industry 4.X stilaan op zodat we de automatiseringstrends kunnen benoemen die de volgende jaren een meerwaarde kunnen betekenen.

3D printen van microdruppels met levende cellen (+video)

Dankzij de nieuwe techniek ‘in-air microfluidics’ slagen onderzoekers van de Nederlandse Universiteit Twente erin, structuren te printen met levende cellen voor weefselreparatie.

Offshore wind ruim vertegenwoordigd op MOCE

Offshore wind gaat een belangrijke rol spelen tijdens de twaalfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 28 maart in het WTC Rotterdam.

MNE 2018 lokte 2.944 bezoekers naar Kortrijk Xpo

MNE 2018, het netwerkevent voor metaal- en kunststoffenbewerking en machinebouw, klokte af op 2.944 bezoekers. De vorige editie in 2016 lokte 2.848 bezoekers.

Air Products heeft Europees CO2-bedrijf ACP overgenomen

Air Products heeft onlangs een definitieve overeenkomst voor de overname van ACP Europe (ACP) aangekondigd, het grootste onafhankelijke kooldioxidebedrijf (CO2) in Europa.

Partners