• 15/06/2012

Europese organisaties adviseren één stekker voor elektrische auto’s

Standardiseren van de stekker zorgt ervoor dat investeerders weten wat komen gaat, leidt tot schaalvoordelen, vermindert kosten en leidt tot een hoge acceptatiegraad bij gebruikers.

Trefwoorden: #combostekker, #mennekes

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Drie Europese koepelverenigingen hebben ingestemd met het gebruik van de Type 2 / Type 2 combo stekker voor elektrische auto's vanaf 2017. Het betreft de European Automobile Manufacturers Association (ACEA), de European Association of Automotive Suppliers (CLEPA) en The Union of the Electricity Industry (EURELECTRIC).

De voorgestelde combostekker wordt door de genoemde partijen gezien als de technisch beste optie voor een stekker die zowel AC als DC kan laden. Onder meer de zogeheten 'Mennekes'-stekker (type 2 / mode3) past binnen deze nieuwe combo-standaard.

De drie verenigingen benadrukken dat de politici, en dan vooral de Europese Commissie, wat betreft het type stekker best zo snel mogelijk de knoop doorhakken, voor de uitrol van de e-mobiliteitsinfrastructuur in de diverse lidstaten plaatsvindt.

“Standardisatie zorgt ervoor dat investeerders weten wat precies komen gaat; het leidt ook tot schaalvoordelen. Het vermindert de kosten voor alle betrokkenen en is essentieel om te komen tot een hoge acceptatiegraad bij de gebruikers. Alle betrokken industriële sectoren willen een eenvoudige, grensoverschrijdende oplossing voor de Europese burgers.


(KV)(foto wikipedia: VDE-AR-E 2623-2-2 plug)