Vraag naar intelligente sensoren schraagt groei Sick

Economie 14/06/2012 14:41:54

Sick België heeft een uitstekend boekjaar achter de rug. Wereldwijd investeerde het bedrijf in 2011 niet minder dan 80,4 miljoen euro in R&D, vergeleken met 67,3 miljoen in 2010.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Energy Efficiency in Industry

Building 904, Technologiepark, Zwijnaarde

van 9/05/2017 tot 12/12/2017

Club continu verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

maandag 23 oktober 2017

Studiedag "Verbinden van ongelijksoortige materialen"

BluePoint Brussels

dinsdag 24 oktober 2017

Haal geld uit uw industrieel afval

Berchem

dinsdag 24 oktober 2017

Expert in lean en productiemanagement

Tramstraat 63 - 9052 Gent

woensdag 25 oktober 2017

EP&C: Gratis workshop patent aanvragen

Turnhout

woensdag 25 oktober 2017

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Nieuw innovatief bedrijfsnetwerk Offshore Energie opgericht

Keuze van de redactie

(18/10) imec en de UGent openen testruimte voor smart home toepassingen

(16/10) Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

(12/10) Onderzoekers leggen ontstaan van huidmelanoom bloot

(10/10) Plak voor diepe geothermiecentrale van VITO in Mol

(5/10) Materialise groeit met reuzenstap in metaal printen

(2/10) Dual fuel baggerschip ‘Scheldt River’ gedoopt bij DEME

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De fabrikant van engineeringproducten Sick overtrof zichzelf het afgelopen jaar 2011 opnieuw. Voor de tweede opeeneenvolgende keer na de wereldwijde financiële crisis brak het bedrijf zijn eigen records.

Eind 2011 had Sick voor 922,3 miljoen euro aan orders ontvangen: een all-time record dat
maar liefst 13,9 procent hoger ligt dan de cijfers van vorig jaar (€ 809,4 mln.). Dat uitzonderlijke resultaat leverde dhet bedrijf een omzet op van 902,7 miljoen euro in 2011, ofwel een stijging van 20,5 procent in vergelijking met vorig jaar (€ 748,9 mln.).

Een van de belangrijkste pijlers van deze groei is de uitbreiding van de R&D-activiteiten, aldus Sick in een persbericht.

De investering in 2011 van 80,4 miljoen euro in R&D is goed voor een (hoge) innovatiegraad van 8,9 procent. Er waren in 2011 wereldwijd gemiddeld 611 werknemers – 5,7 procent meer dan vorig jaar – betrokken bij R&D.

Opvallend is dat het segment Factory Automation in 2011 in de machinebouw en de autoindustrie zijn sterkste groei neerzette. Dat segment was goed voor 20 procent meer.

Logistics Automation groeide met zowat 10 %. Dat segment deed het bijzonder goed in het uitrusten van luchthavens en in de verkeerssector en bij koerier, expres- en pakjesdiensten.

De groei van de divisie Process Automation versnelt, aldus Sick, vooral dankzij projecten in de gasindustrie, petrochemie en cement. Dat leidde tot een groei van 19%.

In België en Luxemburg heeft het bedrijf na de omzetstijging van 38,5% in 2010 een stijging van 10% in 2011 gerealiseerd, tot € 15,0 mln.

Omwille van deze groei en de integratie van de Process Automation business Benelux in Sick nv zal het personeelsbestand in 2012 van 36 naar 47 mensen groeien, aldus Sick. << (BB) (foto: Sick, Bernard Lejour, Managing Director België en Frankrijk)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Biomedische starter ontwikkelt biomarkers voor alzheimerdiagnose

De biomedische starter Epilog (een spin-off van de UGent, imec) gaat samenwerken met de UAntwerpen en wil op korte termijn biomarkers voor de ziekte van Alzheimer ontwikkelen.

Innovatie: we zijn goed, maar niet top - column

Vlaanderen is één van de tien meest innovatieve regio's in Europa. Dat blijkt uit een vergelijkende studie door Agoria. We moeten onze ambities opschroeven en tegen 2025 mikken op de top 5.

Goedkeuring uitbreiding ontmantelingsvergunning Belgoprocess

Belgoprocess, het bedrijf dat instaat voor het beheer van radioactief afval, diende de aanvraag voor deze uitbreiding van de vergunning in de zomer van 2016 in. Deze werd nu goedgekeurd.

Netbeheerders lanceren gratis lespakket over energie en energiebesparing

Netbeheerders Elia, Eandis en Infrax hebben ElectriCITY, een lespakket en speldoos over energie en energiebesparing voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar, gelanceerd.

Help, de voorraad technici is opgebruikt - invitatie

Gemotiveerde techniekers, met de juiste kennis en gepaste vaardigheden, zijn cruciaal voor de operationele slagkracht van uw onderneming. Maar helaas zijn ze bijzonder dun gezaaid.

UHasselt en Qatar University gaan samenwerken

Het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt gaat samenwerken met Qatar University. Rector Luc De Schepper en een Qatarese delegatie ondertekenden hiervoor een Memorandum of Understanding.

Sonaca gaat voor computergestuurd onderhoud - artikel

Vier jaar geleden won Claude Schuler bij Sonaca de maintenance award voor zijn doortastende en innovatieve aanpak. Ondertussen is het luchtvaartbedrijf alleen maar gegroeid.

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

Arkite, een snelgroeiend Industrie 4.0 bedrijf, heeft in een tweede financieringsronde meer dan 1,6 miljoen euro extra kapitaal opgehaald onder leiding van Capricorn Venture Partners.

Miniatuur Neptune
servobesturing

De Neptune servobesturing behoort tot het standaard pakket van Ingenia, maar is met een afmeting van 40 x 40 mm alles behalve standaard te noemen. Met dit zeer compacte formaat behoort deze besturing tot de kleinste van de wereld. Lees snel meer over deze besturingen!

Moderne look & feel met TwinCAT HMI

UCLL en Pukkelpop gaan samen voor duurzaamheid: de gloednieuwe TwinCAT HMI van Beckhoff Automation wordt gebruikt voor de visualisatie van de prestaties van de zonnepannelen en batterijen. Hiermee realiseerde UCLL een energieneutrale stand op Pukkelpop. >>

Partners

Partners