• 12/06/2012

Knelpunten ICT implementaties in tijden van crisis blootgelegd

ICT-organisaties lokale besturen gaan stilstaan bij de knelpunten die een gemiddelde gemeente heeft bij het implementeren van ICT in tijden van crisis.

Trefwoorden: #informatieambtenaren, #v-ict-or

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Twee ICT-organisaties die zich focussen op lokale besturen, het Nederlandse VIAG (Vereniging voor Informatieambtenaren in de gemeenten) en het Vlaamse V-ICT-OR, gaan samen de knelpunten voor ‘ICT implementaties in tijden van crisis’ bloot leggen.

In samenwerking met het Vlaamse Expertisecentrum voor Gemeentesecretarissen (ECG) en de Nederlandse Vereniging voor gemeentesecretarissen (VGS) wordt een gezamenlijk boekje voorbereid.

De eerste voorbereidingen starten op 14 juni in het Nederlandse Houten.

De vier organisaties willen hun bijdrage leveren aan de gemeenten om deze knelpunten naar een collectieve uitdaging om te buigen waarbij de inzet van ICT meer doelgericht wordt met de focus op resultaat.

Het is de bedoeling om vanuit het algemeen beeld, ook te leren over de grenzen heen. Beide modellen verschillen als dusdanig qua opzet en regelgeving, en hieruit zullen een aantal informatieve conclusies volgen.

De eerste editie zal voorgesteld worden op het Nederlandse internationale VIAG congres van 4 t.e.m. 6 november en voor Vlaanderen op het V-ICT-OR congres ‘Manage IT’ op 6 december.


(KV) (foto myrecordjournal)