• 08/06/2012

Elf Belgische bedrijven trekken naar EK in Polen en Oekraïne

Elf Belgische technologiebedrijven zijn als toeleveranciers aanwezig op het EK Voetbal in Polen en Oekraïne.

Trefwoorden: #Agoria, #BSTC, #EK Polen Oekraïne, #toelevering

Lees verder

Nieuws

( Foto: BSTC )

ENGINEERINGNET.BE -- De Belgian Sports Technology Club (BSTC), een initiatief van Agoria en het BOIC, is tevreden met het resultaat en focust nu op de organisaties van het WK Voetbal in Brazilië en EK Voetbal in Frankrijk.

Ook roept het ons land op te investeren in moderne voetbalstadions.

Geen Rode Duivels op dit EK Voetbal, maar toch zijn er heel wat Belgen actief in de twee organiserende landen.

De BSTC heeft in de voorbije jaren verschillende missies naar Oekraïne en Polen georganiseerd, onder meer in aanwezigheid van gewezen minister De Gucht en de exportorganisaties FIT en AWEX.

Er stonden ontmoetingen op het programma met de organisatiecomités en verschillende seminaries en events om de lidbedrijven te informeren over de kansen en aanbestedingen.

Peter Demuynck, directeur International Business van Agoria en de BSTC: “De Belgische sporttechnologiebedrijven blijven het erg goed doen in het buitenland met als bewijs deze 11 contracten en ook de 25 contracten op de Olympische Spelen.”

De technologiefederatie hoopt dat dit ook in ons land een en ander doet bewegen.

“Enkel in een aantrekkelijke omgeving, kunnen onze clubs meer publiek aantrekken. Enkel in moderne infrastructuur, kunnen onze clubs opnieuw competitief zijn en ook het voetbal naar een hoger niveau tillen. De Belgische technologie is alvast aanwezig,” zegt Demuynck.

“In België moeten we samen met de clubs, voetbalbond en de verschillende overheden blijven verder werken aan de stadiondossiers.”

Ondertussen blijft de BSTC de Belgische technologie promoten bij de organisatiecomités van grote sportevents.

Zo zijn er momenteel contacten met de organisatiecomités van de komende Olympische Spelen in Rio en die van het WK Voetbal in Brazilië, Rusland en Qatar en het EK Voetbal in Frankrijk.


(GL)

ACHTERGROND
De 11 deelnemende bedrijven zijn: Alfacam, Barco, Betafence, Desso Sports Systems, EVS, ME Construct, Philips Lighting, Rockfon, Schréder, SportVas en Videohouse.