• 23/05/2012

VIB vernieuwt algemene directie

VIB groeide sinds zijn start in 1995 uit tot een onderzoeksinstituut met 1260 onderzoekers waarvan velen in hun domein tot de wereldtop van de levenswetenschappen behoren.

Trefwoorden: #cardoen, #vib

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE -- Johan Cardoen zal Rudy Dekeyser vanaf 1 juni opvolgen als managing director en directeur tech transfer van VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Dr. Cardoen is momenteel CEO van CropDesign en voorzitter van FlandersBio.

Jo Bury, eveneens managing director van VIB: “We zijn bijzonder verheugd met de rekrutering van Johan Cardoen als managing director van VIB. Hij brengt 24 jaar ervaring mee uit de biotech industrie, waar hij een enorme ervaring heeft opgedaan met alle aspecten van technologie transfer, met grote affiniteit voor de academische wereld en de internationale industriële wereld, en een goede kijk op de Vlaamse universitaire en politieke context. Tevens kan hij – vanuit zijn ervaring als CEO – mee strategisch leiding geven aan het instituut”.

De vertrekkende Rudy Dekeyser: “Toen we met een kleine groep van mensen in 1995 de handtekening zetten onder de statuten van VIB hadden we grootse plannen, maar niemand had durven voorspellen dat we 17 jaar later een instituut met wereldfaam op de kaart zouden hebben gezet. Het is mij een enorm genoegen geweest om vanaf dag één mee aan de weg te kunnen timmeren, samen met zoveel enthousiaste en inspirerende mensen.”

“Na 22 jaar uitzonderlijke samenwerking laat ik Jo Bury, mijn spitsbroeder in vele oorlogen, in de steek, maar ik ben een gelukkig man dat hij met mijn opvolger Johan Cardoen één van Vlaanderens meest ervaren biotech managers als nieuwe tandemrijder krijgt. Het mooiste geschenk dat ze me kunnen geven is van VIB een nog groter succes te maken”.


(KV) (foto VIB: Johan Cardoen, CEO van CropDesign, volgt Rudy Dekeyser op als managing director)