• 09/05/2012

Nieuw convenant tussen Vlaamse regering en VIB

De dotatie van de Vlaamse regering aan het VIB steeg met 10 procent, tot 43,8 miljoen euro per jaar.

Trefwoorden: #biotech, #convenant, #lieten, #vib

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- Ingrid Lieten ondertekende het nieuwe convenant tussen de Vlaamse regering en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, kortweg VIB.

De dotatie van de Vlaamse regering aan het VIB steeg met 10 procent, tot 43,8 miljoen euro per jaar. Het convenant geldt van 2012 tot en met 2016.

Minister Lieten legde ook de eerste steen van de tweede Bio-Accelerator, een dienstencentrum voor snelgroeiende biotechbedrijven met 6.000 m² aan laboratoria en kantoren met een hoogwaardige technologische uitrusting.

Lieten verwacht onder meer een sterke focus op goed bestuur. “Dat vraagt openheid en goede communicatie naar zowel de rest van de wereld, als naar het eigen personeel toe,” zei ze. “Goed bestuur betekent ook aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Wat de instroom van vrouwen betreft, doet VIB het uitstekend. De helft van de onderzoekers is vrouw. De top van VIB bestaat echter maar uit 12 procent. Vrouwen moeten de kans krijgen door te stoten. Dat moet een absolute topprioriteit zijn.”

Op dit moment is al 80 procent van de te bouwen ruimte in optie genomen door Vlaamse biotechbedrijven, een duidelijke illustratie van de dynamiek van de Vlaamse biotechsector.


(KV)