10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs in België

Plant & Factory 21/03/2012 10:37:08

Aantal openstaande vacatures stijgt met een derde, maar aantal studenten in technische richtingen groeit voor het eerst in jaren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Dag van Ingenieur bevestigt: soft skills worden belangrijker

Stuur jouw ingenieus studentproject in! - bedrijfsblog

Neem deel aan de ingenieursbarometer! - actie

Ingenieursbarometer: 10.000 openstaande jobs voor ingenieurs

10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs in België

De Dag van de Ingenieur 2012 - advertorial

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Zebrastraat - Gent

dinsdag 31 maart 2020

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Meer dan tachtig procent van de bedrijven in ons land waar technische professionals aan de slag zijn, wil dit jaar zijn team ingenieurs uitbreiden. Dat blijkt uit de barometer van USG Innotiv, naar aanleiding van de vijfde Dag van de Ingenieur.

De schaarste aan ingenieurs duurt voort, blijkt uit de barometer. Meer nog: in 2011 steeg de vraag naar ingenieurs met 30% tot bijna 10.000 openstaande vacatures.

“Ondanks de crisis neemt de nood aan technische profielen, en meerbepaald aan ingenieurs toe”, aldus Saskia Kinds, Algemeen Directeur van USG Innotiv.

“83% procent van de bevraagde bedrijven wil zijn ingenieursteams zelfs nog uitbreiden. Toch verwacht slechts de helft van de bedrijven dat ze binnen de zes maanden een geschikte kandidaat zullen vinden.”

Voor de instroom van nieuwkomers in de sector is er voor het eerst in jaren goed nieuws. Ruim de helft van de bevraagde middelbaren scholieren (54%) zou een technische studie aanvatten omdat ze techniek boeiend vinden.

In vergelijking met de Ingenieursbarometer van 2011 is dat een stijging met 20%. In het voortgezet onderwijs is de afname van het aantal studenten in technische richtingen voor het eerst sinds lang gestopt.

Het aantal inschrijvingen in technische bachelor- en masterrichtingen is zelfs licht gestegen. << (BB) (foto: USG, Saskia Kinds)

ACHTERGROND
Voor de Ingenieursbarometer ondervroeg USG Innotiv meer dan 2.000 respondenten uit vier verschillende doelgroepen: bedrijven die ingenieurs tewerkstellen, de professionals zelf, studenten en 3de graadstudenten van het middelbaar onderwijs. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

Sectorfederatie essenscia vlaanderen reageert positief op de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Demir om de procedures rond de aanleg van dit nieuw pijpleidingraject op te starten.

DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

Penta-Ocean Construction en DEME Offshore hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) gesloten met betrekking tot uitgebreide samenwerking voor de bouw van offshore windparken in Japan.

Vlaamse supercomputer ingezet in strijd tegen COVID-19

Om onderzoek rond dit virus nog beter te ondersteunen, gaat het VSC, als high-performance computing-centrum, gedurende 8 weken extra rekencapaciteit beschikbaar stellen van onderzoekers.

Nieuw PIC-fabricageproces pakt tekortkomingen aan

De huidige PIC-fabricagemethoden leiden tot grote variabiliteit, wat resulteert in een beperkte opbrengst, lange vertragingen tussen het conceptuele idee en het werkende apparaat, ...

Yvon Guérin wordt nieuwe CEO van Vandemoortele

De Raad van Bestuur van Vandemoortele meldt dat Yvon Guérin, huidige Managing Director Bakery Products, vanaf 1 juli 2020 Jules Noten zal opvolgen als CEO van het bedrijf.

Hoeveel elektrische auto’s kan het elektriciteitsnet aan?

Er rijden meer dan een miljard voertuigen rond op onze planeet, goed voor 1/5 van alle CO2-uitstoot. De switch naar elektrisch rijden kan onze ecologische voetafdruk gevoelig verminderen.

VUB-ingenieurs hebben nu ook een prototype beademings­toestel klaar

In de strijd tegen COVID-19 is een team ingenieurs aan het FabLab Brussels van de Vrije Universiteit Brussel begonnen aan het bouwen en testen van een eenvoudig beademings­toestel.

Sensoren geïnspireerd op bijzondere eigenschappen van dieren

De Nederlandse Rijksuniversiteit Groningen maakt nieuwe sensoren van zachte polymeren, geïnspireerd door de natuur, die onder meer geschikt zijn voor medische toepassingen.

Watson-Marlow is verhuisd

Niet alleen werd de firmanaam Watson-Marlow ook gewijzigd naar Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG), maar Watson-Marlow Benelux is verhuisd naar Oslo 9, NL-2993 LD Barendrecht van waaruit de hele Benelux bediend wordt. Door de verhuis werd ook het telefoonnummer gewijzigd. Dit is het nieuwe +31 (0)85 536 00 10. >>

Partners