• 27/02/2012

Meerderheidsbelang specialist ultrasone sondes overgenomen door Gimv

Gimv investeert in Oldelft Ultrasound, een internationaal gerenommeerde Nederlandse onderneming voor medische diagnostiek

Trefwoorden: #gimv, #oldelft, #transducer, #ultrasone sondes, #ultrasound

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET -- Gimv heeft het meerderheidsbelang in transducer-specialist Oldelft Ultrasound overgenomen van AlpInvest. Naast Gimv investeert ook het bestaande managementteam van de onderneming.

Oldelft is een hightech onderneming voor medische diagnostiek, gespecialiseerd in de ontwikkeling, de productie en het onderhoud van innovatieve transducers: ultrasone sondes.

In de R&D-afdeling van de onderneming wordt daarnaast gewerkt aan enkele veelbelovende nieuwe sondes. Oldelft werkt hiervoor samen met verschillende technische en medische universiteiten (onder meer Delft en Rotterdam).

Ivo Vincente, Hoofd Buyouts & Growth voor Gimv Nederland: "Oldelft speelt een baanbrekende rol in de innovatie van ultrasound instrumenten en is daardoor uitstekend gepositioneerd om voordeel te halen uit het wereldwijd groeiend gebruik van deze imaging techniek. Bovendien zal de groei van deze nichesector verder worden gestimuleerd door nieuwe toepassingen en het toenemend niveau van gezondheidszorg in de groeilanden."

Gimv investeert ruim één procent van zijn eigen vermogen in Oldelft, waarbij de structuur van de investering volledig werd afgestemd op de ambitie van de onderneming om verder te groeien.

Er werd geen verdere financiële informatie vrijgegeven worden over deze transactie.


(KV)(foto Oldelft)