• 22/02/2012

Zeg niet langer informaticus, maar wel 'Digital Expert' (+video)

Technologiefederatie Agoria wil jongeren via intensieve imagocampagne warm maken voor ICT-studies.

Trefwoorden: #agoria, #digital expert, #ict, #informatica, #it, #software

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE -- Agoria heeft onderzoek gedaan naar de ICT-vacatures in ons land. Meer dan de helft van die vacatures zijn voor consultants, systeemarchitecten, projectleiders en commerciële medewerkers. Kortom, heel diverse jobs.

“Het stereotiepe beeld van de informaticus die als een eenzame programmeur de hele dag aan zijn beeldscherm gekluisterd zit, is totaal voorbijgestreefd,” beaamt Christian Vanhuffel, directeur van de ICT-sector van Agoria.

De technologiefederatie wil met een imagocampagne meer jongeren in ons land warm maken voor ICT-studies. Het eerste luik van de campagne was een zoektocht naar de nieuwe naam voor het beroep van informaticus.

2000 jongeren namen deel aan een wedstrijd om deze nieuwe naam te ontdekken. Emily Verheyen uit Berendrecht achterhaalde als eerste het juiste antwoord: Digital Expert.

De term ‘Digital Expert’ zou geleidelijk aan de benaming ‘informaticus’ moeten vervangen. “En dat is nodig, want de ICT-beroepen verdienen een imago dat dichter bij hun inhoud aansluit,” aldus Vanhuffel.

Nu breekt een tweede fase van de campagne aan waarbij de klemtoon ligt op getuigenissen door digital experts. Die getuigenissen worden op radiozender MNM uitgezonden. De campagne kadert in de e-skills week 2012.


(B)

Klik hier voor meer informatie

VIDEO