Vlaamse FWO-ers halen 7 ERC-beurzen binnen

Onderzoek & Wetenschap 21/02/2012 11:46:24

European Research Council verleent aan 7 Vlaamse onderzoekers zogenaamde ‘Advanced Grant’. Het bedrag van zo’n Grant kan oplopen tot 3,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

ERC Starting Grants: 800 miljoen euro voor 536 veelbelovende onderzoekers

Vlaamse FWO-ers halen 7 ERC-beurzen binnen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Zeven onderzoekers van Vlaamse onderzoeksinstellingen, allen met een FWO-achtergrond, halen voor België een Advanced Grant binnen. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Daarmee bekleedt België de 13de plaats in de Europese rangschikking.

De laureaten van de ERC Advanced Grants zijn:
• Prof. Marc Hooghe, Katholieke Universiteit Leuven: Linkage mechanisms between citizens and the state. Consequences of changing value patterns and expanding participation repertoires.
• Prof. Frank P. Luyten, Katholieke Universiteit Leuven: REJOIND - The manufacturing of a biological tissue: REgeneration of the JOINt by Developmental engineering
• Prof. Guy Marin, Universiteit Gent: MADPII Multiscale Analysis and Design for Process Intensification and Innovation
• Prof. Jan Albert Staessen, Katholieke Universiteit Leuven: EPLORE EPidemiological Left ventriclar Outcomes Research in Europe
• Prof. Johan Suykens, Katholieke Universiteit Leuven: A-DATADRIVE-B Advanced Data-Driven Black-box modelling
• Prof. Pieter Van Duppen, Katholieke Universiteit Leuven: HELIOS Heavy Element Laser Ionization Spectroscopy
• Prof. Stefaan Walgrave, Universiteit Antwerpen: INFOPOL - Information-processing by individual political actors. The determinants of exposure, attention and action in a comparative perspective.

“Wij zijn opgetogen dat het aantal Advanced Grants dat ERC toekent, gestegen is, ook in ons land. Met fierheid mogen we bovendien onderstrepen dat alle zeven laureaten promotor zijn bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen,” zegt Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO.

“Deze internationale vergelijkingstoets van het ERC bevestigt dat het FWO een neus heeft voor wetenschappelijke excellentie en de juiste selecties maakt.” << (BB) (foto: ERC)

ACHTERGROND
De European Research Council heeft voor 2012 de beurzen ‘Advanced Grants’ voor een bedrag van 660 miljoen euro toegekend. Enkel senior onderzoekers komen hiervoor in aanmerking, en de ERC voert per vakgebied een strenge selectie door op basis van wetenschappelijke uitmuntendheid en relevantie. Ze ontving niet minder dan 2.284 voorstellen van onderzoekers uit 24 landen en kende 13%, of 294 onderzoekers een beurs toe. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Kissling noodstop schakelaars hebben levensduur tot 40.000 schakelingen - techniek

Rotero breidt zijn gamma noodstop schakelaars van Kissling uit met de ES-serie waaronder noodstop schakelaars, die zich kenmerken door een hoge schok- en trillingsbestendigheid.

War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

Er is een nijpend tekort aan wetenschappers op de arbeidsmarkt. Oorzaak is een mismatch is tussen de vraag en aanbod van talent. Hays pleit voor een betere begeleiding van studenten.

De Lijn bestelt 200 extra hybride bussen bij VDL

Openbare vervoers­maatschappij De Lijn heeft onlangs bij VDL Bus & Coach een order geplaatst voor 200 hybride bussen, waarvan de eerste in de tweede helft van 2020 geleverd worden.

WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

Luminus Solutions, Vanparijs Engineers en Center Parcs hebben een warmte­kracht­koppeling (WKK) geïnstalleerd in De Vossemeren die het subtropisch zwembad op duurzame wijze verwarmt.

VUB, UGent en KU Leuven werken samen rond impact AI

Hiertoe richten ze het nieuwe Kenniscentrum Data & Maatschappij op, dat kennis en ervaringen rond ethische, maatschappelijke en juridische aspecten van artificiële intelligentie verzamelt.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners