Vlaamse FWO-ers halen 7 ERC-beurzen binnen

Onderzoek & Wetenschap 21/02/2012 11:46:24

European Research Council verleent aan 7 Vlaamse onderzoekers zogenaamde ‘Advanced Grant’. Het bedrag van zo’n Grant kan oplopen tot 3,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

ERC Starting Grants: 800 miljoen euro voor 536 veelbelovende onderzoekers

Vlaamse FWO-ers halen 7 ERC-beurzen binnen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

(26/6) Port of Antwerp en UAntwerpen leggen innovatieve asfaltweg aan

(26/6) Haven van Oostende organiseert Waterstofdagen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Zeven onderzoekers van Vlaamse onderzoeksinstellingen, allen met een FWO-achtergrond, halen voor België een Advanced Grant binnen. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Daarmee bekleedt België de 13de plaats in de Europese rangschikking.

De laureaten van de ERC Advanced Grants zijn:
• Prof. Marc Hooghe, Katholieke Universiteit Leuven: Linkage mechanisms between citizens and the state. Consequences of changing value patterns and expanding participation repertoires.
• Prof. Frank P. Luyten, Katholieke Universiteit Leuven: REJOIND - The manufacturing of a biological tissue: REgeneration of the JOINt by Developmental engineering
• Prof. Guy Marin, Universiteit Gent: MADPII Multiscale Analysis and Design for Process Intensification and Innovation
• Prof. Jan Albert Staessen, Katholieke Universiteit Leuven: EPLORE EPidemiological Left ventriclar Outcomes Research in Europe
• Prof. Johan Suykens, Katholieke Universiteit Leuven: A-DATADRIVE-B Advanced Data-Driven Black-box modelling
• Prof. Pieter Van Duppen, Katholieke Universiteit Leuven: HELIOS Heavy Element Laser Ionization Spectroscopy
• Prof. Stefaan Walgrave, Universiteit Antwerpen: INFOPOL - Information-processing by individual political actors. The determinants of exposure, attention and action in a comparative perspective.

“Wij zijn opgetogen dat het aantal Advanced Grants dat ERC toekent, gestegen is, ook in ons land. Met fierheid mogen we bovendien onderstrepen dat alle zeven laureaten promotor zijn bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen,” zegt Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO.

“Deze internationale vergelijkingstoets van het ERC bevestigt dat het FWO een neus heeft voor wetenschappelijke excellentie en de juiste selecties maakt.” << (BB) (foto: ERC)

ACHTERGROND
De European Research Council heeft voor 2012 de beurzen ‘Advanced Grants’ voor een bedrag van 660 miljoen euro toegekend. Enkel senior onderzoekers komen hiervoor in aanmerking, en de ERC voert per vakgebied een strenge selectie door op basis van wetenschappelijke uitmuntendheid en relevantie. Ze ontving niet minder dan 2.284 voorstellen van onderzoekers uit 24 landen en kende 13%, of 294 onderzoekers een beurs toe. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Synthetische huid laat robots zweten

Geïnspireerd door de huid van levende wezens ontwikkelt TU/e-onderzoeker Danqing Liu slimme oppervlaktes, die onder invloed van licht en elektra meermaals stoffen afgeven en weer opnemen.

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Onderzoekers van VUB, University of Cambridge, ESPCI-Paris, EMPA en Suprapolix gaan samenwerken aan de volgende generatie robots: (zachte) robots die 'pijn voelen' en zichzelf helen.

Oriental Motor lanceert stappenmotoren voor transportsystemen - techniek

Voor o.a. in de verpakkingsindustrie of assemblage ontwikkelde Oriental Motor de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren die in de nieuwe versie voorzien zijn van een geoptimaliseerd driverpakket.

Bouw megagrootte multimodale site in North Sea Port

Het Turkse logistieke bedrijf Ekol Logistics en het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding gaan een multimodale site van 40 hectare in North Sea Port ontwikkelen.

Start bouw Northwester 2 voor Belgische kust

Jan De Nul Group maakt zich klaar om te starten met de installatie van de funderingen. Deze monopijlerfunderingen zullen door de rotslaag heen, direct in de zeebodem geheid worden.

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

De opleiding 'International Welding Inspection Personnel (level S of C) is zeer interessant voor mensen die in hun functie veel met kwaliteit, kwaliteitsdossiers en keuringen te maken hebben.

Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

Ingenieur Cyriel Notteboom (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef in 2014 een pakjesdrone: de VertiKUL, samen met studiegenoot Menno Hochstenbach. Vandaag werkt hij voor Amazon.

Verhuisplannen voor SKF Benelux

Deze zomer verhuist de Nederlandse SKF vestiging van Nieuwegein naar een nieuwe locatie in Houten, waar zich ook het vernieuwde SKF Experience Center en het Global R&D center zal gevestigd worden. De Belgische vestiging verhuist dit najaar naar Diegem. Ook daar komt een SKF Experience Center en een nieuw trainingscentrum. >>

Partners