• 08/02/2012

Alstom Charleroi mag signalisatiesysteem voor Deense spoorwegen ontwikkelen

Goed nieuws voor Alstom Charleroi: de Deense spoorinfrastructuurbeheerder Banedanmark heeft aan de Franse groep een contract ter waarde van 300 miljoen euro toegekend.

Trefwoorden: #alstom, #Banedanmark, #ERTMS, #rail, #spoorwegen, #trein

Lees verder

Techniek

( Foto: Alstom )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor dat bedrag moet Alstom het oostelijke deel van Denemarken uitrusten met Atlas, zijn toepassing van het Europese signalisatie- en beveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System).

Het contract is bijzonder goed nieuws voor Alstom België in Charleroi, dat binnen de groep het internationale competentiecentrum is voor Atlas en ERMTS.

Deze vestiging krijgt immers de verantwoordelijkheid over het ontwerp en de ontwikkeling van het systeem voor de Deense spoorwegen, inclusief het beheer van het contract en de homologatie.

In Denemarken zal Atlas worden geïmplementeerd op 12 intercity- en regionale lijnen over een totale afstand van 510 km dubbel- en 260 km enkelspoor.

In het traject zijn ook 90 stations inbegrepen. De eerste lijn moet in 2017 operationeel zijn. Het gaat om het belangrijkste ERTMS-contract in de geschiedenis van Alstom.


(bron: Agoria)