• 01/02/2012
  • |     BB

Ir Luc Sterckx nieuwe voorzitter Febeliec

De Raad van Bestuur van federatie van industriële verbruikers van elektriciteit en aardgas Febeliec heeft scheikundig ingenieur Luc Sterckx aangesteld als nieuwe voorzitter.

Trefwoorden: #Atofina, #febeliec, #Indaver, #luc sterckx, #luminus, #Oleon, #PetroFina

Lees verder

personalia

( Foto: UGent, © Hilde Christiaens )

ENGINEERINGNETBE -- De federatie van industriële verbruikers van elektriciteit en aardgas in België neemt hiermee afscheid van voorzitter Paul Matthys die Febeliec leidde sinds begin 2009.

Luc Sterckx is Burgerlijk Ingenieur Scheikunde van opleiding (KU Leuven) en heeft een lange carrière achter de rug in de industrie.

Na het behalen van een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen startte hij in 1979 bij Exxon Chemicals en werkte daarna in leidinggevende functies bij Indaver, PetroFina, FINA Duitsland, Atofina-Total en Oleon.

Van 2005 tot april 2011 was hij CEO van SPE-Luminus, zodat hij ook de productie- en leverancierskant van de elektriciteits- en gassector in België grondig kent.

Sterckx was voorheen actief als bestuurder en/of voorzitter van beroepsfederaties zoals essenscia, CEFIC, VBO, UWE, Voka en FEBEG. Vandaag is hij tevens gasthoogleraar aan de KU Leuven.

Doorheen heel zijn carrière is hij sterk gedreven door de energieproblematiek, en dit zowel door de maatschappelijke aspecten van energie als door het belang ervan voor de industriële ontwikkeling.

Met zijn voorzitterschap van Febeliec wil hij naar eigen zeggen ‘constructief bijdragen tot het verbeteren van de ontwikkelingsmogelijkheden voor de industrie in ons land’.