Ir Luc Sterckx nieuwe voorzitter Febeliec

personalia 1/02/2012 9:28:43

De Raad van Bestuur van federatie van industriële verbruikers van elektriciteit en aardgas Febeliec heeft scheikundig ingenieur Luc Sterckx aangesteld als nieuwe voorzitter.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ir Luc Sterckx nieuwe voorzitter Febeliec

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNETBE -- De federatie van industriële verbruikers van elektriciteit en aardgas in België neemt hiermee afscheid van voorzitter Paul Matthys die Febeliec leidde sinds begin 2009.

Luc Sterckx is Burgerlijk Ingenieur Scheikunde van opleiding (KU Leuven) en heeft een lange carrière achter de rug in de industrie.

Na het behalen van een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen startte hij in 1979 bij Exxon Chemicals en werkte daarna in leidinggevende functies bij Indaver, PetroFina, FINA Duitsland, Atofina-Total en Oleon.

Van 2005 tot april 2011 was hij CEO van SPE-Luminus, zodat hij ook de productie- en leverancierskant van de elektriciteits- en gassector in België grondig kent.

Sterckx was voorheen actief als bestuurder en/of voorzitter van beroepsfederaties zoals essenscia, CEFIC, VBO, UWE, Voka en FEBEG. Vandaag is hij tevens gasthoogleraar aan de KU Leuven.

Doorheen heel zijn carrière is hij sterk gedreven door de energieproblematiek, en dit zowel door de maatschappelijke aspecten van energie als door het belang ervan voor de industriële ontwikkeling.

Met zijn voorzitterschap van Febeliec wil hij naar eigen zeggen ‘constructief bijdragen tot het verbeteren van de ontwikkelingsmogelijkheden voor de industrie in ons land’. << (BB) (foto: UGent, © Hilde Christiaens)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners